Tekst en beeld tbv expo aug-sept Hilde Hoekstra de Breek

Algemeen
Molen
Molen (Foto: Hilde Hoekstra)

OOSTHUIZEN - Van 1 augustus tot 1 oktober exposeert beeldend kunstenaar Hilde Hoekstra met haar landschappen in olieverf in het bezoekerscentrum van molen “de Breek” in Etersheim.

Het Hollandse landschap

In haar atelier, altijd omringd door het Hollandse landschap, voelde zij zich verplicht om die schoonheid in haar werk vast te leggen. Niet in de laatste plaats omdat zij vermoedt dat het snel zou kunnen veranderen. De dijken, de koeien, het riet en het water… bezoekers van de De Breek weten hoezeer je daarvan kunt genieten!

Inspiratie

Hilde over haar werk: “Ik laat me inspireren door natuur en landschappen, maar ook door muziek en songteksten, of foto’s van het alledaagse leven. En natuurlijk door grote kunstenaars als David Hockney, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Dieren spelen een grote rol in mijn werk. Het voelt alsof zij het verhaal vertellen dat al in mijn hoofd zat. Een verhaal zonder begin of einde, maar met een gevoel van urgentie - zoals een still uit een film.

Ik schilder het liefst met olieverf, maar maak ook graag gebruik van druktechnieken en zal ook altijd blijven tekenen. Ik zoek in mijn werk naar het raakvlak tussen abstract en figuratief. Een keuze tussen die twee wil ik niet maken.”

Over Hilde

Hilde is dochter van Hidde Hoekstra, een gerenommeerd kunstkenner en auteur van enkele boeken over Rembrandt. Ze is als kunstenaar opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna volgde zij een carrière als professioneel vormgever. In die tijd verruilde zij haar computer al regelmatig voor kwast en canvas. 

Sinds 2012 wijdt zij zich volledig aan de beeldende kunst. Zij bereikt inmiddels een groeiend aantal bewonderaars. Dat heeft geleid tot vele verkopen naar landen als de VS, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Frankrijk, Singapore en natuurlijk Nederland. Ook exposeert zij regelmatig door heel Nederland.

Benieuwd naar de expositie? Kom langs! Locatie: De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen. www.debreek.nl. Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00. Tot 1 oktober ook op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00.