Expositie Petra Biere

Algemeen
Petra Biere exposeert in de toren van de Grote Kerk.
Petra Biere exposeert in de toren van de Grote Kerk. (Foto: Petra BIere)

MONNICKENDAM - Als onderdeel van de kunstmanifestatie Summer of Arts exposeert Petra Biere van 6 tot en met 11 september in de toren van de Grote Kerk

Petra Biere is geboren en getogen in de Zaanstreek en woont aan het water in het Jagersveld. Ze is al heel lang gefascineerd en geïntrigeerd door mooie luchten, mooi licht en water, en in het bijzonder de spiegeling van water. Zeeën, meren, plassen, vennen, rivieren, kanalen, sloten of condens, het maakt niet uit, als het maar met water heeft te maken. Het lijnenspel, de afwisseling en de kleurenvariatie verbaast, verrijkt en verrast haar keer op keer.

Petra Biere probeert met de camera vast te leggen hoe ze het water en de reflectie daarvan ziet en dat geeft bijzondere resultaten. Het zijn beelden die niet zijn bewerkt. Een momentopname van het water zoals het werkelijk is. Een momentopname die vastlegt hoe mooi de wereld en het leven om haar heen is.

Veel foto’s maakt ze in eigen omgeving maar ook veel richting Monnickendam en omstreken, waar de waterrijke omgeving en de jachthavens zeer aantrekkelijke onderwerpen zijn.

De foto’s van Petra Biere zijn te zien van 6 t/m 11 september, dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.