Elke collega heeft een verhaal te vertellen.
Elke collega heeft een verhaal te vertellen. (Foto: aangeleverd)

Waarom op kantoor lunchen met collega’s belangrijk is

Algemeen

Lunchen met je collega’s op kantoor kan lastig zijn. Het is een moment waarop je je beste beentje voor moet zetten om gezellig en interessant over te komen. Dit geldt vooral als je werkt in een omgeving waar het niet gebruikelijk is om met collega’s te eten, zoals een adviesbureau of een advocatenpraktijk.

 Als je eenmaal begint te werken, wordt samen eten een vast onderdeel van je routine. Toch heeft niet iedereen hetzelfde schema - of dezelfde smaak - wat het opstellen van een regelmatig maaltijdplan lastig kan maken. Het voelt misschien als een onnodig risico, maar lunchen met collega’s is om verschillende redenen nuttig:

Belangrijk voor werknemers dat hun leidinggevenden met hen lunchen

Elke collega heeft een verhaal te vertellen; je moet er niet van uitgaan dat het slechts bekenden zijn. Als je jouw collega’s beter wilt leren kennen, ga dan onverwacht met ze lunchen om begrip voor hen te vergroten. Je kunt beter met elkaar omgaan wanneer je collega’s beter leert kennen.

Je zou met werknemers moeten lunchen. Als je een team van 10 mensen hebt, heb je de mogelijkheid om één keer per maand met elk teamlid te lunchen. Als je de supervisor bent, ben je verantwoordelijk voor het succes van het team. Als je met werknemers luncht, kun je een relatie met hen opbouwen. Zo leer je de medewerkers beter kennen en kun je ze beter aansturen. Je kunt leren wat ze leuk vinden, waar ze in geïnteresseerd zijn en wat hun doelen zijn. Als je met de werknemers luncht en een relatie met hen creëert, zullen ze dat waarderen. Mensen hebben graag het gevoel dat ze belangrijk zijn en dat hun leidinggevenden om hen geven als individu.

Conclusie: het belang van lunchen met collega’s op kantoor

Het is belangrijk om sterke banden op de werkplek te ontwikkelen door met collega’s te lunchen. Lunchen met collega’s verbetert de relaties op kantoor, waardoor werknemers effectiever kunnen samenwerken. Wanneer je collega’s mee uit lunchen neemt, is de kans groter dat je een sterkere band met hen opbouwt. Deze lunches geven je ook de kans om collega’s beter te leren kennen en meer te weten te komen over hun leven buiten het werk.

Werken in een kantooromgeving kan een uitdaging zijn. Vaak zijn mensen in hetzelfde team gewoon collega’s, maar meer ook niet. Lunchen met collega’s kan hier echter verandering in brengen door de relaties op kantoor te helpen verbeteren. Veel werknemers maken geen gebruik van de mogelijkheid om met hun collega’s te lunchen. Als je een van deze mensen bent, moet je beginnen te lunchen met collega’s. Lunchen met collega’s is een geweldige manier om je collega’s beter te leren kennen en relaties te creëren. Meer tips en informatie kan je lezen op www.debuurtboer.nl

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Op zoek naar de hazen van Waterland Uitgaan 2 feb, 10:47
Afbeelding
Eerste inloopspreekuur gemeente Waterland Algemeen 2 feb, 10:04
Afbeelding
Burgerberaad Wonen gaat van start in Zaanstreek-Waterland Algemeen 2 feb, 09:41
Afbeelding
Opnieuw subsidie voor verduurzamen woningen in Waterland Algemeen 2 feb, 09:19
Afbeelding
Zeedijkkoor zingt het levenslied in Broek in Waterland Uitgaan 31 jan, 09:57
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:13
Afbeelding
Klimaatcollege in Broeker Kerk Algemeen 31 jan, 08:55
Afbeelding
Laadpalen in Waterland: hier vind je ze Algemeen 30 jan, 15:54
Afbeelding
Lezing Slag op de Zuiderzee in Monnickendam Algemeen 30 jan, 09:43
Afbeelding
Rotary Monnickendam organiseert Wintercafé Algemeen 30 jan, 09:30
Afbeelding
Dubbel feest in Bieb Monnickendam Algemeen 27 jan, 15:48
Afbeelding
Meer weten over longkanker? Kom naar de themabijeenkomst Algemeen 27 jan, 15:23
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.