Waarom op kantoor lunchen met collega’s belangrijk is

Algemeen
Elke collega heeft een verhaal te vertellen.
Elke collega heeft een verhaal te vertellen. (Foto: aangeleverd)

Lunchen met je collega’s op kantoor kan lastig zijn. Het is een moment waarop je je beste beentje voor moet zetten om gezellig en interessant over te komen. Dit geldt vooral als je werkt in een omgeving waar het niet gebruikelijk is om met collega’s te eten, zoals een adviesbureau of een advocatenpraktijk.

 Als je eenmaal begint te werken, wordt samen eten een vast onderdeel van je routine. Toch heeft niet iedereen hetzelfde schema - of dezelfde smaak - wat het opstellen van een regelmatig maaltijdplan lastig kan maken. Het voelt misschien als een onnodig risico, maar lunchen met collega’s is om verschillende redenen nuttig:

Belangrijk voor werknemers dat hun leidinggevenden met hen lunchen

Elke collega heeft een verhaal te vertellen; je moet er niet van uitgaan dat het slechts bekenden zijn. Als je jouw collega’s beter wilt leren kennen, ga dan onverwacht met ze lunchen om begrip voor hen te vergroten. Je kunt beter met elkaar omgaan wanneer je collega’s beter leert kennen.

Je zou met werknemers moeten lunchen. Als je een team van 10 mensen hebt, heb je de mogelijkheid om één keer per maand met elk teamlid te lunchen. Als je de supervisor bent, ben je verantwoordelijk voor het succes van het team. Als je met werknemers luncht, kun je een relatie met hen opbouwen. Zo leer je de medewerkers beter kennen en kun je ze beter aansturen. Je kunt leren wat ze leuk vinden, waar ze in geïnteresseerd zijn en wat hun doelen zijn. Als je met de werknemers luncht en een relatie met hen creëert, zullen ze dat waarderen. Mensen hebben graag het gevoel dat ze belangrijk zijn en dat hun leidinggevenden om hen geven als individu.

Conclusie: het belang van lunchen met collega’s op kantoor

Het is belangrijk om sterke banden op de werkplek te ontwikkelen door met collega’s te lunchen. Lunchen met collega’s verbetert de relaties op kantoor, waardoor werknemers effectiever kunnen samenwerken. Wanneer je collega’s mee uit lunchen neemt, is de kans groter dat je een sterkere band met hen opbouwt. Deze lunches geven je ook de kans om collega’s beter te leren kennen en meer te weten te komen over hun leven buiten het werk.

Werken in een kantooromgeving kan een uitdaging zijn. Vaak zijn mensen in hetzelfde team gewoon collega’s, maar meer ook niet. Lunchen met collega’s kan hier echter verandering in brengen door de relaties op kantoor te helpen verbeteren. Veel werknemers maken geen gebruik van de mogelijkheid om met hun collega’s te lunchen. Als je een van deze mensen bent, moet je beginnen te lunchen met collega’s. Lunchen met collega’s is een geweldige manier om je collega’s beter te leren kennen en relaties te creëren. Meer tips en informatie kan je lezen op www.debuurtboer.nl

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie