Chai Masters in Kerk van Beets

Cultuur
De Chai Masters brengen zondag 4 februari het magisch realisme naar de Kerk van Beets.
De Chai Masters brengen zondag 4 februari het magisch realisme naar de Kerk van Beets. (Foto: aangeleverd)

BEETS - Antonio Moreno Glazkov en de Chai Masters spelen zondag 4 februari ‘Jazz’ in de Kerk van Beets aan de Beets 51. De voorstelling is om 15.30 uur.

De Chai Masters: muziek die tot de verbeelding spreekt. De muzikanten brengen composities van Antonio Moreno Glazkov en Aurel Violas ten gehore, die zich lieten inspireren door een unieke literaire stroming van de vorige eeuw: het magisch realisme.

Als een verhaal waarin de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervaagt, vormt hun muziek een omlijsting waarbinnen flamenco, filmsoundtracks en jazz zich met elkaar vermengen. Complexe ritmes en suggestieve melodieën, versmolten met het samenspel tussen blazers en stem.

De band was in 2018 opgericht, heeft optredens in onder andere het Bimhuis in Amsterdam op zijn naam staan en in vele muziekhuizen in binnen- en buitenland.

Na verschillende finaleplekken in internationale competities en een samenwerking met de gerenommeerde Spaanse gitarist Antonio Lizana brachten ze afgelopen juni hun debuutalbum Magic Realism uit op Challenge Records.

Reserveren via www.kerkbeets.nl.