Houtsneden in Monnickendams museum

Nieuws

MONNICKENDAM - De vijfde expositie in het Waterlandsmuseum de Speeltoren is geopend. Henriette Boerendans gaf uitleg over het maken van houtsneden en het ontstaan van haar kinderboeken. Wethouder Cultuur van de gemeente Waterland, Bert Schalkwijk feliciteerde het museum met het 1-jarig bestaan.

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren levert een belangrijke bijdrage aan de promotie van Monnickendam en Waterland in de regio maar ook landelijk. Het museum ontving het 1e jaar ruim 8000 bezoekers waaronder ook veel buitenlandse toeristen. Henriette Boerendans heeft nationaal en internationaal geëxposeerd in diverse musea. Zij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en woont en werkt in Amsterdam. Haar houtsneden zijn opgenomen in de verzameling van onder meer Prinses Beatrix en Museum Het Prinsenhof. Henriette Boerendans was 2 keer genomineerd voor de Nederlandse Grafiekprijs. Zij laat zich inspireren door huizen zoals de stolpboerderij.
Het Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4 in Monnickendam. Tot 1 november geopend op dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 en in de schoolvakanties. Daarna op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. www.despeeltoren.nl, www.kunstkijkenmonnickendam.nl.