Gratis museumgids in de Speeltoren

Nieuws
Een van de oude beelden uit Monnickendam. (Foto: aangeleverd)
Een van de oude beelden uit Monnickendam. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WATERLAND - De museumgidsen van het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam zijn elke elke zondagmiddag van 14.00-15.30 gratis beschikbaar om u rond te leiden door het hele museum. Met de extra toelichting van een museumgids ziet en beleeft u als bezoeker meer van de diverse tentoonstellingen in de vier museumzalen.

De gidsen kunnen u bijvoorbeeld, aan de hand van eeuwenoude, unieke originele prenten, documenten en objecten, meer vertellen over de historische tentoonstelling 'Stille getuigen vertellen hun verhaal.' Zo krijgt u een beter beeld van de rijke geschiedenis van Monnickendam en Waterland vanaf de 16e tot eind 18e eeuw.
Maar zij geven u ook informatie over hoe het Waterland zoals wij dit nu kennen, is ontstaan, over het wel en wee van de oude stadjes en over de welvaart en de armoede van onze voorouders. Ook komt u te weten waarom Monnickendam het 'valste' carillon van de wereld heeft.
De museumgidsen staan vanaf 21 januari tot en met 11 maart elke zondagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur gratis voor u klaar in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam.
Waterlandsmuseum de Speeltoren, te vinden aan het Noordeinde 2-4, Monnickendam. Tel: 0299-652203. Openingstijden: elk weekend van 11.00 - 17.00 uur. Entree: gratis met museumkaart, kinderen 4-11 jaar € 2, 12-17 jaar € 3, volwassenen € 4,50. Meer info op www.despeeltoren.nl.