Vrijwilligers Informatiepunt Waterland klaar voor nieuw seizoen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WATERLAND  – Het afgelopen jaar is een prachtig toeristisch seizoen geweest. Naast diverse terugkerende evenementen in onze gemeente, heeft De Slag op de Zuiderzee veel publiek getrokken uit binnen- en buitenland. Voor vele bezoekers was het een ontdekking hoe prachtig onze gemeente is en wat wij allemaal te bieden hebben. Het was genieten met zoveel leuke activiteiten en een geweldige sfeer. We verwachten er weer een mooi seizoen van te maken met veel bezoekers om te genieten van heel veel mooie en bijzondere evenementen in Waterland.

VVV Monnickendam en Marken

Onze Informatiepunten (VVV) in Monnickendam en op Marken bieden informatie over wandelen, fietsen, varen en lekker lunchen of koffie drinken in Waterland en omgeving. In 2023 heeft SPW een eigen wandelfolder uitgebracht Rondje om in Monnickendam. Deze folder is goed ontvangen en verkrijgbaar in het Nederlands en in het Engelse. De folders zijn gratis verkrijgbaar.

Souvenirs

Naast informatie hebben wij veel leuke en betaalbare souvenirs zoals koelkastmagneten met afbeeldingen van Monnickendam, kaarten, Hollandse handdoeken & theedoeken, klompjes in allerlei uitvoeringen en nog veel meer. Kom eens lang en laat je verrassen!

Middendamsluis

Vanaf 15 april gaat de Middendamsluis weer open! Zo’n 15 sluiswachters bedienen op verzoek dagelijks de sluis voor boten die ‘van binnen naar buiten en van buiten naar binnen’ willen. Een belevenis om in de historische sluis ‘geschut’ te worden!

Over Stichting Promotie Waterland

Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. 

Activiteiten

De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.onswaterland.nl.