De geschiedenis van Monnickendam

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Evert Ruis)

MONNICKENDAM - De stadsgidsen van Monnickendam kunnen van alles vertellen over de geschiedenis van Monnickendam. Leuk voor geïnteresseerden die nog niet zo lang in Monnickendam wonen en die de geschiedenis van de stad willen leren kennen, maar ook voor alle anderen die het leuk vinden om wat meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van Monnickendam. 

Op donderdag 21 maart zullen de Stadsgidsen van de Vereniging Oud Monnickendam een avond organiseren waarbij vanuit 4 verschillende perspectieven verteld zal worden over de (ontstaans)geschiedenis van de stad. 

Ook komt uit de doeken waarom Monnickendam een stad is en geen dorp. Dat de stad vooral leefde van de visverwerking en niet van de visvangst, het gaat over de grote branden die de stad geteisterd hebben, maar ook de vele feesten en andere hoogtepunten. De boerderijen midden in de stad, de tram die naar Amsterdam reedt. Op een bepaald moment was Monnickendam belangrijker dan Amsterdam! De prachtige huizen in de stad, waar kwamen die vandaan? Wie waren de belangrijke personen in de geschiedenis van Monnickendam en waarom waren zij belangrijk?

En…is het nu een knots of een peddel die de Monnik bij zich draagt in het wapen, van Monnickendam. Er is ruim voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Waar komt de naam ‘Troeter’ vandaan en wie schreef het Monnickendams lied?  De bijeenkomst met de stadsgidsen wordt gehouden in de Lutherse Kerk, Zuideinde, Monnickendam. Donderdag 21 maart 2024. De bijeenkomst duurt van 20.00 - 22.00. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden. Collecte aan de uitgang.

Meer informatie via Vereniging Oud Monnickendam. Mail: info@oudmonnickendam.nl Of bel: 06-26997013.