Museum de Speeltoren met Pasen open

Nieuws
De Water- en Landzaal in Waterlandsmuseum de Speeltoren
De Water- en Landzaal in Waterlandsmuseum de Speeltoren (Foto: Waterlandsmuseum de Speeltoren)

MONNICKENDAM - Op eerste en tweede Paasdag is Waterlandsmuseum open voor publiek van 11 tot 17 uur. 

Museumweek   

De zomeropenstelling van Waterlandsmuseum de Speeltoren begint dit jaar op 30 maart, met Pasen. Het Paasweekend is meteen de start van de nationale Museumweek. In deze week, tussen 30 maart en 5 april, kun je gratis een museum bezoeken met de museumkaart van iemand anders. Je pasfoto hoeft dan namelijk niet gecontroleerd te worden. Of je kunt zo iemand een museumbezoekje cadeau doen.

Zes dagen open

In het nieuwe zomerseizoen is Waterlandsmuseum de Speeltoren weer open van dinsdag tot en met zondag, van elf tot vijf. Het museum heeft dan dringend behoefte aan versterking van het team gastheren en -vrouwen. Ben je net met pensioen, of ben je pas in Gemeente Waterland komen wonen? Meld je aan als museummedewerker. Je beleeft gezellige uren in het leukste museum van de regio en leert Monnickendam, de bewoners en de geschiedenis van Waterland kennen. 

Collega’s gezocht

Wil je ook je steentje bijdragen en heb je zin om een paar uur per maand als vrijwilliger in Waterlandsmuseum de Speeltoren te werken met gezellige collega’s? Je werkt twee halve dagen per maand en een halve dag per zes weken in het weekend. Je wordt ingewerkt, er zijn regelmatig cursussen en je wordt uitgenodigd voor tentoonstellingen en lezingen. Ook kun je tot dagcoördinator of museumgids worden opgeleid. Je hebt onbeperkt entree en krijgt twee vrijkaarten voor eigen gasten. Man, vrouw, jong of ouder en zin in afwisselend museumwerk? Bel Jan Colaris 06 23759777, of mail info@despeeltoren.nl   Voor een volledige beschrijving van de werkzaamheden zie www.despeeltoren.nl