Op zoek naar de hazen van Waterland

Uitgaan
Op zoek naar de hazen van Waterland.
Op zoek naar de hazen van Waterland. (Foto: aangeleverd)

WATERLAND - Door natuurgebied ‘De Munt’, nabij het Kinselmeer in Waterland, vindt zondag 12 februari een wandelexcursie plaats. Belangstellenden kunnen aanhaken bij de gidsen.

Ga mee met de gidsen van Staatsbosbeheer op zoek naar de haas. In het winterlandschap bestaat de kans om de haas tegen te komen in het korte gras. Hij ligt plat in het weiland en hoopt dat niemand hem ziet. In het veenweidegebied zijn in februari ook veel wintervogels, zoals ganzen, te zien. Deelnemers wandelen door een natuurreservaat waar het handig is om laarzen aan te hebben. Een echt water-land! Lopend door het weiland is in de verte de skyline van Amsterdam, Ransdorp en Holysloot te zien.

De wandeling begint om 10.00 en eindigt om 12.00 uur. Leeftijd vanaf 10 jaar. Prijs volwassene: €7,50. Prijs kind tot en met 12 jaar: €5,00. Startpunt: Parkeerplaats van camping ‘De Kikker’, Bloemendalergouw 60, 1028 BJ Amsterdam.

Praktische informatie

Trek warme en waterdichte kleding aan. Het kan erg waaien in het open weiland. Er is geen toilet onderweg. Niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking, omdat wordt gewandeld door het weiland over onverharde paden. Honden niet toegestaan.

Meer informatie en aanmelden via: www.staatsbosbeheer.nl/hazenwaterland