Jongen die dreigt met schietpartij op school (Rijswijk) aangehouden in Wateringen

112-nieuws
Jongen die dreigt met schietpartij op school (Rijswijk) aangehouden in Wateringen
Jongen die dreigt met schietpartij op school (Rijswijk) aangehouden in Wateringen (Foto: Regio15)

Een jongeman die aan begin van de avond heeft gedreigd met een schietpartij op een school, is vanavond aangehouden in Wateringen.

Rond acht uur kregen leerlingen, ouders en docenten van een school in Rijswijk een schokkende e-mail.

In deze e-mail (die deze site heeft in kunnen zien) stond vermeld dat de jongeman op maandag 6 februari voor een schietincident zou zorgen. “Op maandag 6 februari gaan jullie allemaal neergeschoten worden en verbrand en na dit neem ik mijn eigen leven”, luidde de tekst. Ook schreef de jongen dat hij onder grote druk stond en gepest werd.

Ook werden in de e-mail foto’s meegestuurd. Op de foto’s waren drie dozen van (9 mm) vuurwapens te zien.

De school heeft na de ontvangst van deze e-mail direct actie ondernomen en contact opgenomen met de politie. Ook zijn de leerlingen die op de school zitten én ouders-verzorgers door de directie van de school op de hoogte gesteld van het incident.

De politie heeft op haar beurt ook meteen actie ondernomen en groot opgeschaald. Veel agenten, waaronder onderhandelaars en hondengeleiders (met schilden) kwamen daar bij het woonadres van de afzender van de e-mail.

Na het maken van een tactisch plan hebben agenten door middel van een ‘schildprocedure’ de woning betreden.

Hier is de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. Of de verdachte daadwerkelijk in het bezit was van vuurwapens en in welke mate hij serieus het plan had zijn dreigement ten uitvoer te brengen, is nog niet bekend.