Lintjesregen: eerste Westlanders ontvangen onderscheiding

Nieuws
De heer Walter Olsthoorn uit Naaldwijk wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Walter Olsthoorn uit Naaldwijk wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Thierry Schut)

Burgemeester Arends verrast vandaag 32 Westlanders die zich op bijzondere manier hebben ingezet voor de Westlandse samenleving. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse lintjesregen die dit jaar weer met een oranje bustour door de gemeente is. Veertien inwoners van het Westland hebben hun onderscheiding vanochtend ontvangen. Achttien Westlanders kunnen deze middag nog een bezoek verwachten.

De volgende inwoners zijn vandaag al gedecoreerd:

  • Marry van Ark-Schimmel uit Monster is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar bijna 50 jaar lang bestuurlijke en praktische inzet voor de Westlandse afdeling van Amnesty International, waarvan ze sinds 2007 voorzitter is. Daarnaast heeft ze zich ingezet voor het diaconale team van de Protestantse Gemeente Monster.
  • Nita Bijl-van den Berg uit ’s-Gravenzande ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar jarenlange vrijwillige activiteiten bij het Kinderdienstencentrum Zonnehof en verzorgingshuis De Kreek, waar ze onder andere bijdroeg aan de vakantieweek voor jongeren met beperkingen.
  • Leen van den Ende uit Ter Heijde wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) station in Ter Heijde.
  • Bianca Gregoire uit Poeldijk wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar toewijding aan pleegzorg en haar langdurige inzet voor Dierenbescherming Westland en Kids for Animals.
  • Piet van der Helm uit Naaldwijk wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwillige inzet voor de Adrianusparochie, de Stichting Fuchsia Hobby Club Westland en het Ontmoetingscentrum Pieter van Foreest.
  • Clemens Hoppenbrouwer uit Monster wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn lange staat van dienst bij de vrijwillige brandweer, Stichting De Boetzelaer en Stichting Sporthal De Wielepet.
  • Ad Kessel uit ’s-Gravenzande ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn rol als initiatiefnemer en medeoprichter van Stichting Ouderinitiatief Woonvorm Gehandicapten ‘s-Gravenzande.
  • Leon Koch uit ’s-Gravenzande wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Stichting Vluchtelingenwerk, mantelzorgtaken en mentorschap bij Stichting Mentorschap Haag en Rijn.
  • Kees Nowée uit ’s-Gravenzande wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bestuurlijke inzet voor verschillende sportverenigingen en zijn werk voor het Diaconaal Platform en Hospice Beukenrode.
  • Walter Olsthoorn uit Naaldwijk wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn toewijding aan Biljartvereniging Het Groene Hart en zijn vrijwilligerswerk bij Pieter van Foreest, verpleeghuis De Hooge Tuinen.
  • Joop van Rossem uit Monster ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor geestelijke verzorging en welzijn, onder andere bij de Kontactraad en Vluchtelingenwerk Westland.
  • Monique en Willem van der Steen uit ’s-Gravenzande worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun jarenlange inzet als pleegouders voor kwetsbare kinderen.
  • Aad van der Valk uit Poeldijk wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige vrijwillige activiteiten voor onder andere Scouting Poeldijk, de Schietvereniging Monster en de RKH Machutuskerk.
  • Ton van der Valk uit Monster ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn meer dan 50 jaar lange betrokkenheid bij Scouting Poeldijk en zijn vrijwilligerswerk voor de RKH Machutuskerk en diverse andere organisaties.

Allen hebben zich op uitzonderlijke wijze ingezet voor de gemeenschap en verdienen deze erkenning van hun toewijding en inzet.

De overige inwoners ontvangen in de loop van de middag hun onderscheiding.