update

Politiecamera’s besmeurd voor Sinterklaasintocht Hoofdstraat De Lier

112-nieuws
Politiecamera's besmeurd voor sinterklaasintocht Hoofdstraat De Lier
Politiecamera's besmeurd voor sinterklaasintocht Hoofdstraat De Lier (Foto: Regio15)

Zaterdagochtend zijn er meerdere politiecamera’s besmeurd met purschuim in de Hoofdstraat.

[Update 18-11-2023 om 12.50:] Volgens Regio15 zijn er vier personen aangehouden.

Meerdere politiecamera’s die in de winkelstraat hangen zijn besmeurd met purschuim. De brandweer is ter plaatse gekomen met een hoogwerker om de politiecamera’s schoon te krijgen. De politiecamera’s zijn van essentieel belang om de veiligheid te kunnen waarborgen, deze kunnen rechtstreeks door de meldkamer worden bekeken.

In de Hoofdstraat zal zaterdag een Sinterklaasintocht plaatsvinden. Anti-zwarte pietenorganisatie ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) heeft aangekondigd te gaan demonstreren tijdens de intocht.

In reactie op de demonstratie is ook een tegendemonstratie aangekondigd. Opgeroepen werd verkleed als zwarte piet naar Westland te komen. De gemeente weet niet wie achter die oproep zit. De actie is ook nog niet aangemeld.

De politie maakt zich zorgen om ongeregeldheden en zal tijdens de Sinterklaasintocht met veel zichtbaar en onzichtbaar personeel ter plaatse zijn.

Winkeliers en omstanders in de Hoofdstraat reageren vol afschuw dat een mooi feest op deze wijze verstoord wordt en hopen dat het tijdens de Sinterklaasintocht, die om 13.45 uur begint, zelf rustig zal blijven.