Barbecueongeval in Naaldwijk: een avond van gezelligheid verandert in een nachtmerrie

112-nieuws
De kinderen werden even in de brandweerwagen gezet.
De kinderen werden even in de brandweerwagen gezet. (Foto: Regio15)

Maandagavond in de Leliestraat in Naaldwijk werd een vredige BBQ op een balkon bruut onderbroken door een angstaanjagend incident. Terwijl de avondzon langzaam achter de horizon zakte, stond een man klaar om de barbecue aan te steken met een vloeistof. Maar wat een gezellige avond had moeten zijn, veranderde al snel in een nachtmerrie.

Steekvlam

Een ongelukkige steekvlam schoot op uit de barbecue, waardoor de man ernstig gewond raakte. Gelukkig was zijn dochter alert en zag ze de steekvlam achter het gordijn, waarna ze direct de hulpdiensten belde. Paniek verspreidde zich als een lopend vuurtje door de woning. De man had heftige brandwonden op zijn been opgelopen.

Geschrokken

In de woning was het druk vanwege de voorbereidingen voor het avondeten na zonsondergang. Vijf kinderen waren aanwezig, die geschrokken waren door het plotselinge tumult. Gelukkig kwam de brandweer snel ter plaatse. Terwijl de volwassenen zich ontfermden over de gewonde man, wisten de brandweerlieden de kinderen af te leiden door ze een kijkje te laten nemen in de brandweerwagen.

Met spoed naar ziekenhuis

Met spoed werd de man overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen bleef de woning slechts licht aangetast door het incident, maar de buren klaagden wel over de rook die hun eigen woning was binnengedrongen.

Veiligheid

Wat een gezellige avond had moeten zijn, eindigde in een onverwachte tragedie. Dit incident benadrukt het belang van voorzichtigheid bij het gebruik van barbecues, vooral in dichtbevolkte woongebieden.