Nieuwe training ‘Veilig op pad met uw scootmobiel’ komt eraan

Zorg
De cursus is voor iedereen die belangstelling heeft in een scootmobiel.
De cursus is voor iedereen die belangstelling heeft in een scootmobiel. (Foto: Archief/Eric van Heuveln)

Stichting Platform Gehandicapten Westland organiseert op 22 mei een nieuwe training ‘Veilig op pad met uw scootmobiel’. Iedereen die beter wil leren omgaan met zijn of haar scootmobiel, of overweegt een scootmobiel aan te schaffen, is hierbij welkom.” 

“Na een geslaagde training in Wateringen, verzorgen wij weer een training ‘Veilig op pad met uw scootmobiel’, dit keer in ‘s Gravenzande,” laat de stichting weten. “Het weer wordt hopelijk mooier en mooier. Iedereen wil er op uittrekken en genieten van de buitenlucht, de natuur en het heerlijke weer. Natuurlijk willen mensen met een lichamelijke beperking dit ook.”

Verkeersdrukte

Platform Gehandicapten Westland merkt op dat de kans op ongevallen toeneemt in de hedendaagse verkeersdrukte. “Komt het, omdat de mensen hun aandacht er niet bij hebben? Iedereen het druk heeft en snel ergens wil zijn? Of gebeurt het omdat mensen de verkeersregels niet goed meer weten en/of zijn ze onzeker als ze met de scootmobiel op pad gaan?” 

Voor dat laatste geval biedt de training een oplossing. “Hij is bedoeld voor beginnende ‘scootmobielers’, ‘scootmobielers’ die onzeker zijn, of de scootmobiel beter wil leren kennen. De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Overweegt u of een scootmobiel geschikt is voor u, heeft u er een via de WMO aangevraagd of eentje zelf gekocht? Dan is deze training dé kans om meer te leren over de ins en outs van het rijden met een scootmobiel.”

Een leverancier van onder meer scootmobielen is aanwezig met een aantal scootmobielen waarop deelnemers kunnen oefenen. 

Praktische informatie

De training vindt plaats in het Scoutinggebouw van Scouting Graaf Floris, Koningin Julianaweg 156 ’s-Gravenzande (achter het zwembad). Men kan zich aanmelden via info@pgwestland.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur, telefoonnummer 06 34 95 99 99 (inspreken op voicemail) Na aanmelding en bevestiging krijgt men te horen hoe laat de training begint. Aanmelden moet vóór 8 mei. Hier geldt de regel: vol=vol.