Door en voor kinderen: De Blinkerd haalt €5128 op voor Oekraïeners

Algemeen
Het opgehaalde bedrag gaat naar Stichting Westland voor Oekraïne.
Het opgehaalde bedrag gaat naar Stichting Westland voor Oekraïne. (Foto: Rob Voogd)

De leerlingen van CBS De Blinkerd in Monster hebben zich op donderdag 14 april goed in het zweet gerend. Niet voor niks, want met hun sponsorloop wisten zij een fors bedrag van €5128 op te halen voor Oekraïense kinderen in de regio.

“Al sinds de voorjaarsvakantie, toen de grote vluchtelingenstroom in Westland op gang kwam, kwamen er kinderen met eigen initiatieven om de mensen uit Oekraïne te helpen,” vertelt Myrte van Staalduinen, directeur van de school. Omdat de school ieder jaar een goede doelen actie organiseert én de sportdag er aan zat te komen, was de knoop om nu iets voor de vluchtelingen te doen al snel doorgehakt. 

De sponsorloop vond tegelijkertijd plaats met de Paasviering op de school. Een mooi moment, vond Myrte. “Tijdens Pasen staat de boodschap om iets voor een ander te doen en naar je medemens om te kijken centraal. Heel mooi dat wij die boodschap op zo’n manier mee hebben kunnen geven aan de leerlingen.” 

Het bedrag van €5128 komt ten goede aan Stichting Westland voor Oekraïne. Zij wil dit geld in gaan zetten om sportkleding en -materiaal te bekostigen voor vluchtelingenkinderen, zodat zij hun zorgen even opzij kunnen zetten en actief bezig kunnen zijn. 

Alle leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 namen deel aan de sponsorloop. De school kijkt terug op een zonnige en geslaagde dag, waarbij niet enkel een fantastisch bedrag werd opgehaald, maar iedereen ook weer fijn kon samenkomen.