Speciaal gebakje voor het Varend Corso

Algemeen
Judith Barendse biedt het gebakje aan aan het bestuur van het Varend Corso.
Judith Barendse biedt het gebakje aan aan het bestuur van het Varend Corso. (Foto: PR)

Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs heeft speciaal voor het Varend Corso Westland het ‘Corso Koninkje’ bedacht. Dinsdag 7 juni is dit gebakje aangeboden aan het bestuur van het evenement. Zij waren erg enthousiast over het gebakje met een wel heel bijzondere ingrediënt: paprika!

Varend Corso 2022

Het ‘Corso Koninkje’ werd door Judith Barendse van Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs in Restaurant Bij 5 in Naaldwijk aan het bestuur van Varend Corso Westland aangeboden. “Nooit eerder maakten wij een gebakje met paprika als ingrediënt. Hoewel het idee al langer speelde, is dit echt de primeur,” vertelt zij. “Het was dan ook best spannend om dit bijzondere gebakje voor het eerst te laten proeven. Gelukkig is het heel goed ontvangen. Men vond de paprikasmaak goed te herkennen en de combinatie met bosvruchtenbavaroise erg lekker.”

Het ‘Corso Koninkje’ bestaat uit een koekbodem met amandelspijs en daarop een bolletje bosvruchtenbavaroise. In het bolletje zit een beetje paprikacompote en eroverheen een ‘spiegel’ van doorzichtige gelei met paprika. Daar bovenop een handgemaakt witte chocoladedecoratie met het logo van het Varend Corso erop.

Het Corso Koninkje is vanaf woensdag 22 juni verkrijgbaar bij alle winkels van Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs en kost € 1,75.