Miquel Sinke behaalt mooie 6e plaats in het EK Mini Road Racing

Algemeen
Miquel op de startgridd met zijn vader.
Miquel op de startgridd met zijn vader. (Foto: )

Op 5, 6, en 7 augustus werd het mini Road Racing gehouden. Dit was dit jaar op het TT junior track in Assen. Vorig jaar reed de familie Sinke naar Slowakije en Tsjechië waar deze wedstrijden op het laatste moment  werden afgelast , maar nu kon de negenjarige Miquel uit Monster aan het EK deelnemen. Voor het eerst een wedstrijd met buitenlandse rijders.

Er was een heel sterk deelnemers veld met vooral de Italianen die erg hard gingen. Maar daar was Miquel op voorbereid. Miquel deed in dit EK mee in de klasse waar hij vorig jaar Nederlands kampioen in geworden is: de Junior A klasse voor rijders van 8 tot 10 jaar. Er was maar heel weinig tijd om op deze motor te trainen, maar hij ging vol vertrouwen donderdag 4 augustus richting Assen. Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen en 2 kwalificatie op het programma. Deze verliepen goed en zijn rondentijden waren vergeleken met de NK tijden uitstekend. De top 4 waren allemaal Italianen. Miquel reed een zeer nette tijd in de kwalificatie en had een 6e startplek. Op zaterdag stonden 2 wedstrijden op het programma. In race 1 had Miquel een goede start Hij behield tot de laatste ronde plek 5 maar dit kon hij niet vasthouden. Hij eindige op een goede 6e plek. In race 2 kwam Miquel niet goed van zijn plek,  maar kwam wel als 6e door de eerste bocht. Dit heeft hij de hele race volgehouden.

Eraf gereden
In de eerste wedstrijd op zondag liep de motor duidelijk niet goed. In race 3 kwam de motor door dit probleem weer niet van zijn plek. Miquel ging nu als 7e door de eerste bocht. In ronde 3 kwam nummer 2 ten val. Hij kon doorrijden en begon aan een inhaalrace. Daarbij kwam hij Miquel tegen en omdat hij er voorbij wilde reed hij Miquel ervanaf. Niet zo netjes maar deze jongen vocht voor het podium. En het zijn nog maar kinderen. Miquel kon gelukkig ook zijn race met 3 rondes achterstand uitrijden en punten pakken. Omdat de rijder die hem eraf reed ook met geel inhaalde werd deze gestraft en werd laatste. Al met al een prachtig avontuur. Hij heeft veel geleerd en een mooie 6e plek in de totaaluitslag van dit EK behaald. Hij bleef hierdoor de beste Nederlander in de Junior A klasse. Tevreden blijft Miquel met zijn broertje nog 3 dagen op Assen waar de KNMV een racekamp organiseert.