Eerste steen gelegd nieuwbouwproject De Schakel in Maasdijk

Algemeen
Peter van Ling (r.) en Barend Rombout leggen symbolisch de eerste steen.
Peter van Ling (r.) en Barend Rombout leggen symbolisch de eerste steen. (Foto: PR)

Op maandagmiddag 19 september hebben Peter van Ling, directeur-bestuurder van Wonen Midden-Delfland en wethouder Barend Rombout van de gemeente Westland symbolisch een eerste steen gelegd bij de bouw van 26 woningen van het project ‘De Schakel’ in Maasdijk.

Peter van Ling is trots dat juist in een tijd van grote tekorten aan betaalbare woningen Wonen Midden-Delfland 20 sociale huurwoningen kan toevoegen. “Vooral het tijdsbestek waarin dit project tot stand is gekomen is echt bijzonder. De periode van voorbereiding heeft niet al te lang geduurd. Dat zegt natuurlijk iets over Projectikon Ontwikkeling en de gemeente Westland. Het kan dus snel en dat moet ook. De nood is hoog.”


Wethouder Barend Rombout “Het college is erg verheugd met dit woonproject waarbij er voor de inwoners van Maasdijk een welkome aanvulling op het woonprogramma bijkomt. Jongeren en starters krijgen de mogelijkheid om in Maasdijk een eigen plekje te krijgen en doordat senioren de kans krijgen te wonen dicht bij de kern, ontstaat er doorstroming voor alle Maasdijkers.”

Het nieuwbouwproject ‘De Schakel’ is gelegen midden in Maasdijk aan de Kerkhoflaan en betreft een herontwikkeling van de voormalige basisschool ‘De Schakel’. Op deze locatie worden 20 sociale huurappartementen en 6 middeldure huurwoningen door Projectikon Ontwikkeling bv gerealiseerd.

De woningen die Wonen Midden-Delfland gaat verhuren betreffen 10 kleine en 10 grotere appartementen. Deze woningen zijn geschikt voor jongeren, alleenstaanden en ouderen. De 6 middeldure huurwoningen zijn eengezinswoningen en worden door Projectikon in eigen beheer genomen. Alle woningen zijn duurzaam, energiezuinig en voldoen aan de nieuwste eisen op dat gebied. Zo zijn alle woningen gasloos en voorzien van zonnepanelen. Daarnaast wordt er alleen gecertificeerd hout gebruikt. De oplevering van het hele project is medio 2023 gepland.


Een luchtfoto van het project. - Michel Heerkens