De renovaties bij zwembad De Waterman in 16 foto’s

Nieuws
Afbeelding
(Foto: De Waterman)

Normaal stuurt openluchtzwembad De Waterman in Wateringen rond 1 mei een bericht rond over de opening van het nieuwe zwemseizoen. Maar dit jaar is anders. Het zwembad blijft gesloten voor het zwemseizoen van 2024.

De reden achter deze afwijking is de renovatie die het zwembad ondergaat. Deze werkzaamheden, verdeeld over twee fasen, zullen ervoor zorgen dat De Waterman weer straalt en klaar is om het zwemseizoen van 2025 groots te openen.

Fase één van de renovaties, die onder de verantwoordelijkheid en kosten van de gemeente valt, richt zich op het zwembadgedeelte. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het overdekken van het binnenterrein met 500 zonnepanelen door Nobutec, wat niet alleen duurzaamheid bevordert, maar ook zorgt voor een aangename zwemomgeving. Daarnaast zal Vaessen, naar verwachting komende maand, het gebouw van de technische ruimte bouwtechnisch gereed hebben, een essentieel onderdeel voor de goede werking van het zwembad.

Fase twee van de renovaties richt zich op het gebouwgedeelte en wordt gefinancierd door eigen geldschieters, met hulp van vrijwilligers. In juni zal HSB beginnen met het bekleden van alle bassins met RVS, wat niet alleen zorgt voor een modernere uitstraling, maar ook voor een verbeterde duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Hoewel het dit jaar misschien even anders is dan normaal gaat De Waterman ervanuit in de zomer van 2025 weer volop te kunnen draaien.

De nieuwe technische ruimte met de kelder nadert bouwtechnisch de voltooiing.
Ingang van de werkzaamheden fase-1.
Afbeelding
Afbeelding
Scheiding tussen fase-1 en fase-2.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het dak is verwijderd door Molenaar en het geraamte voor de zonnepanelen zijn gereed om de zonnepanelen aan te leggen.
Afbeelding
Afbeelding
De tegels rond het bassins zijn verwijderd en zullen worden vervangen door nieuwe (grotere) tegels.
Afbeelding
Afbeelding
Het 'dak' nadat Molenaar het oude dak had verwijderd (begin april).