Les in kleinere klassen, in communities of in buitenlucht: informatieavond over nieuwe onderwijsvormen in het Westland

Algemeen
Zelf ontdekken in de natuur is een belangrijke waarde voor de leergemeenschap SLOW Maassluis.
Zelf ontdekken in de natuur is een belangrijke waarde voor de leergemeenschap SLOW Maassluis. (Foto: NIeuw Westland)

Op maandagavond 17 oktober vindt een informatieavond plaats over nieuwe vormen van onderwijs in de regio. Vereniging Nieuw Westland organiseert deze avond samen met de verschillende initiatiefnemers.

Iedereen die interesse heeft is welkom; docenten, ouders, kindercoaches. Kortom, iedereen die nieuwe vormen van onderwijs een warm hart toedraagt.

Andere onderwijsvormen

Een voorbeeld van een mogelijke andere vorm van onderwijs in het Westland is onderwijs in kleine klassen van maximaal 20 leerlingen (De Ondernemende School Westland). Maar ook leren zonder schoolgebouw in een huiselijke omgeving wordt besproken. Hierbij vormen gezinnen die gekozen hebben voor thuisonderwijs een community: een paar gezinnen komen meerdere keren per week bij elkaar. Bij leergemeenschap SLOW in Maassluis draaien de ouders minimaal één dag in de week mee, en komen leerlingen veel in de buitenlucht.

Hier draaien de ouders minimaal één dag in de week mee

Betrokken initiatieven zijn Vovie (particulier basisonderwijs Schipluiden), SLOW (particulier basisonderwijs in Maassluis), De BeLeving (een thuisonderwijs community), De Ondernemende School Westland (overheid bekostigd basisonderwijs), Free Spirits Experience School (een internationale online school) en het Mercuriuscollege in Delft (overheid bekostigd middelbaar Vrijeschool onderwijs).

Praktische informatie

De avond duurt van 19.30 tot 22.00u en vindt plaats in Den Hoorn. Voor meer informatie een aanmelden, zie de agenda op de website van Nieuw Westland; www.nieuwwestland.nl.