Grote brand in bedrijfspand aan de Laan van ‘t Haantje in Rijswijk

112-nieuws
Grote brand in bedrijfspand aan de Laan van 't Haantje in Rijswijk
Grote brand in bedrijfspand aan de Laan van 't Haantje in Rijswijk (Foto: Regio15)

Dinsdagochtend vroeg, omstreeks 2:00 uur, werd de meldkamer gealarmeerd over een brand die woedde in een bedrijfspand aan de Laan van ‘t Haantje in Rijswijk. 

Inbraakalarm

De ontdekking van de brand kwam voort uit een inbraakalarm dat afging, waardoor de politie snel ter plaatse was. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat de situatie ernstig was, met een aanzienlijke hoeveelheid rook die het pand vulde.

Grote Brand

De brandweer reageerde onmiddellijk en schaalde snel op, met extra personeel en materieel om de brand te bestrijden. De hevigheid van de rookontwikkeling leidde tot de opschaling naar een Grote Brand. Bij de opschaling werd brandweer Den Hoorn ook ingezet. 

Politie doet onderzoek

Tijdens het blussen kwam een persoon uit een nabijgelegen gebouw naar buiten gelopen, vermoedelijk was deze persoon daar aan het overnachten. De politie begon een onderzoek naar de omstandigheden van deze overnachting. Gelukkig bleek de persoon ongedeerd te zijn en was er geen noodzaak voor medisch vervoer met de ambulance. 

Brand snel onder controle

De brandweer slaagde erin de brand snel onder controle te krijgen, maar stuitte op een uitdaging: accu’s waren betrokken bij de brand, wat het blusproces bemoeilijkte vanwege het risico op herontsteking. Om deze uitdaging aan te gaan, werd firma Vreugdenhil uit Den Hoorn ingeschakeld met hun gespecialiseerde watercontainer, die ervoor zorgt dat de accu’s onder water worden gehouden om verdere ontsteking te voorkomen. Na het blussen voerde de brandweer een nacontrole uit in omliggende panden om er zeker van te zijn dat er geen rook binnen was gedrongen.

Stichting Salvage

Stichting Salvage werd ingeschakeld om de getroffenen te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.