Waar haal jij oliebollen in Westland?

Cultuur
Westlanders zijn gek op oliebollen.
Westlanders zijn gek op oliebollen. (Foto: RdH)

Het is weer echt oliebollentijd! Waar haal jij in 2023 je oliebollen in Westland? Welke oliebollenkraam heeft het beste recept en wie kan ze het beste bakken? Wij helpen je op weg met een overzicht van oliebollenkramen en andere plekken voor lekkere oliebollen in Westland. Heb je aanvullingen? Tip ons via de mail!

Naaldwijk

De Naaldwijkse oliebollenkraam bij het Wilhelminaplein is een goede bekende bij alle Westlandse liefhebbers van deze Hollandse lekkernij. De gebakkraam van De Weerdt heeft een uitgebreid assortiment met specialiteiten zoals berlinerbollen, rum-rozijnenbollen, oreobollen, Luikse wafels en Parijse soezen. De kraam is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend, op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en koopzondagen van 12.00 en 17.00 uur.


Wateringen

In Wateringen is de Wateringse Oliebollenkraam aan Het Plein in Wateringen al jaren een begrip. ‘s Zomers scheppen Anita en Onno Bootsma er ijs, maar in de koude wintermaanden vliegen de oliebollen over de toonbank. De oliebollen zijn meerdere keren in de prijzen gevallen en bekroon met goud. De Wateringse Oliebollenkraam is op maandag open van 13.00 tot 18.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 11.00 tot 21.00 en op zaterdag van 06.00 tot 18.00 uur. ‘s Zondags gesloten.

 

Op het parkeerterrein bij Hornbach Wateringen - open vanaf later op de ochtend tot de bouwmarkt sluit - staat ook een oliebollenkraam.

‘s-Gravenzande

Op het parkeerterrein van De Intratuin in ‘s-Gravenzande staat van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur de bekende oliebollenkraam van Johnny en Katja van Eijk. Ook hier zijn volop specialiteiten verkrijgbaar met als opvallende optie om vegan oliebollen en appelflappen te bestellen. Zo kan iedereen ervan genieten!

Ook in ‘s-Gravenzande, op het Zandeveltplein staat sinds 15 november de oliebollenkraam van Bakkerij Huijsgemaakt. Deze kraam is woensdag t/m vrijdag open van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 15.00 uur.

Maasdijk

Bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk aan de Willem III straat 27, in november uitgeroepen tot De Beste Koekbakker van Nederland 2023/2024, worden de oliebollen elk weekend vers gebakken. Ze zijn verkrijgbaar op vrijdag en zaterdag, nog tot en met 28 februari 2024 en drie dagen houdbaar bij een temperatuur van 20 graden Celcius.

De Lier

In De Lier (maar ook in Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Poeldijk, Monster, Hoek van Holland, Den Hoorn, Maasland en Maassluis) haal je elke vrijdag en zaterdag prijswinnende oliebollen bij Bakkerij van den Berg. Je koopt er dan 2 voor 2 euro.

Bakkers en scouts

Naast deze oliebollenkramen zijn de Hollandse lekkernijen ook via de supermarkten, bakkers en vaak ook verenigingen te verkrijgen. Westlandse scoutings bakken jaarlijks oliebollen om een zakcentje te verdienen.

Mis je jouw favoriete oliebollenkraam of appelflappenbakker? Tip ons via redactie.westland@rodi.nl!