Chefkok Niven Kunz ontvangt eerste BoereGoed kasasperges

Cultuur
Niven Kunz neemt de eerste kasasperges in ontvangst.
Niven Kunz neemt de eerste kasasperges in ontvangst. (Foto: PR)

Afgelopen woensdag 22 maart zijn de eerste BoereGoed kasasperges officieel overhandigd aan Niven Kunz, de Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg voor zijn werk als kok. De kasasperges werden overhandigd om aandacht te vestigen op de opening van het BoereGoed oogstseizoen.

Kasasperges

Het ‘witte goud’, werd de afgelopen 25 jaar op verschillende plaatsen in het Westland en in Midden-Delfland geteeld. BoereGoed teelde zelf ook in een aparte kas asperges. Nu wordt er alleen nog op kleine schaal geteeld in de Buurtkas in Naaldwijk. BoereGoed werkt wel al jaren samen met één van de beste kasasperge telers van Nederland; Van Beek in Terheijden (Noord-Brabant) die de meeste kasasperges zal leveren.

Niven Kunz

Niven Kunz is een Nederlandse chef-kok die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg. Eerst - op 24 jarige leeftijd - in ’t Raethuys in Wateringen. Daarna direct na de opening van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk, in 2010. Nu in restaurant Triptique in Wateringen bepalen het seizoen en het marktaanbod het menu. Inspiratie haalt Niven uit zijn eigen ‘achtertuin’: het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. Hij kookt met 80% groenten en 20% vlees of vis.

De asperges zijn verkrijgbaar in de Farmshop bij de Buurtkas aan de Baakwoning in Naaldwijk en bij Farmshop Hofstede Dier en Tuin in Den Haag/Voorburg, Tuincentrum ’t Haantje in Rijswijk en Tuincentrum Onings in Den Haag. Verder kunnen de asperges online op www.boeregoed.nl worden besteld voor bezorging op vrijdagmiddag of zaterdagmorgen.