Binnenkort in Hofboerderij Wateringen: expositie Kunstkas

Cultuur
Het werk van de Westlandse schildersgroep 'De Kunstkas' is gevarieerd, zowel in stijl als in thema.
Het werk van de Westlandse schildersgroep 'De Kunstkas' is gevarieerd, zowel in stijl als in thema. (Foto: De Kunstkas)

De Westlandse schildersgroep ‘De Kunstkas’ exposeert de hele maand juni in de Hofboerderij in Wateringen.

De hele maand juni exposeert de Westlandse schildersgroep ‘De Kunstkas’ in De Hofboerderij. De Kunstkas bestaat uit Paul de Kok, Mary Scholtes, Carla Berkhout en Irma v/d Meijs. 

Kas in Naaldwijk

De naam ‘De Kunstkas’ is ontleend aan een kas in Naaldwijk waar gewerkt wordt en workshops en cursussen worden gegeven. Het werk van de schildersgroep is zeer divers, figuratief en realistisch. Er wordt gewerkt met olie- en acrylverf, potlood en pastelkrijt. Het is een afwisselend geheel, omdat de onderwerpen sterk variëren. Vaak is de natuur de inspiratiebron, maar ook mensen en dieren vormen vaak de onderwerpen.


Eerdere exposities

De schildersgroep nam eerder deel aan onder andere de Westlandse Kunst- en Atelierroutes. Ze exposeren regelmatig in de regio, zowel solo als gezamenlijk.


Expositie bezoeken

De Hofboerderij, gelegen aan de Hoflaan 1 in Wateringen, is elk weekend vanaf zaterdag 3 juni tot en met zondag 25 juni vrij te bezoeken tussen 13:30 uur en 16:30 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid en de Hofboerderij is goed toegankelijk voor mindervaliden.