Kerstmarkt 2023 in Honselersdijk

Cultuur
De opbrengst van de Kerstmarkt 2023 in Honselersdijk gaat naar Stichting VeMe.
De opbrengst van de Kerstmarkt 2023 in Honselersdijk gaat naar Stichting VeMe. (Foto: PR)

Op 10 december vindt de langverwachte kerstmarkt plaats in de RK kerk van O.L.V.v. Goeden Raad aan Dijkstraat 23 te Honselersdijk. Het evenement, mede georganiseerd door de MOV (Missie, Ontwikkeling en Vrede), opent haar deuren om 11.00 uur en sluit om 14.30 uur, direct na de viering.

Gedurende het jaar zijn in de missiewinkel allerlei kerstartikelen verzameld en opgeslagen. Vrijwilligers zullen de stands bemannen, waar bezoekers kunnen snuffelen tussen prachtige kaarsen, engelen kerstballen, verlichting en zelfgemaakte kerststallen. Voor de lekkere trek zijn er koffie, thee, chocomel en zelfgebakken wafels verkrijgbaar.

Stichting VeMe

De opbrengst van deze kerstmarkt gaat opnieuw naar een project voor kinderen. Dit jaar is het doel de realisatie van een woning voor 14 jongvolwassenen met verstandelijke en/of andere beperkingen, een initiatief van de Stichting Voor elkaar Met elkaar.

De locatie van deze woning wordt Monster, op het terrein van de voormalige Aloysiusschool. De jongeren hebben een continue zorgbehoefte, die verzorgd zal worden door professionele zorgverleners. Familieleden, ouders en een groep vrijwilligers blijven nauw betrokken bij het leven van deze jongeren.

Om de gezamenlijke ruimtes (twee woonkamers, keuken, badruimte, snoezel, kantoor) en specifieke aanpassingen in de woning te realiseren, sparen de jongeren en worden fondsen geworven. De kerstmarkt in de OLV van Goede Raad kerk steunt dit goede doel, waarvoor zij dankbaar zijn. 

De organisatie hoopt op een grote opkomst op zondag 10 december en staat klaar om het evenement tot een succes te maken.