Kunsthalte 6 wordt met nieuw Kunstcafé ook ontmoetingsplek

Cultuur
Ulbe Spaans organiseert het nieuwe Kunstcafé.
Ulbe Spaans organiseert het nieuwe Kunstcafé. (Foto: Archief/Mabel Böhms Media)

Kunsthalte 6 start een nieuwe traditie: een gezellig Kunstcafé met optredens en een drankje. De allereerste vindt plaats op zaterdag 16 december in de galerie en wordt geopend door wethouder Carlieke van Staalduinen.

Kunsthalte 6 wil meer naar buiten treden, verklaart voorzitter Piet Smal. “We hebben nadrukkelijk een rol in het kunst- en cultuuraanbod in Westland. Maar we willen ook een ontmoetingsplek zijn, een plek waar goede gesprekken plaatsvinden en waar nieuwe culturele initiatieven ontstaan.”

Live muziek

Tijdens het eerste Kunstcafé kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van live muziek van Trio Dis Trois met Wil Zuiderwijk, Paul Persoon en Julia Persoon en voordrachten van de dichter Dirk den Hoed, voormalig streekdichter van Westland en Midden-Delfland. Het café is geopend van 16.00 uur tot 18.30 uur.

Gratis en blij makend

Wie interesse heeft, kan zich per mail aanmelden. Dit is nodig omdat de capaciteit van de ruimte beperkt is. Er zijn geen kosten aan verbonden. “Laat deze kans niet voorbijgaan en kom ook naar dit blij makende kunstinitiatief”, raadt organisator Ulbe Spaans aan. Aanmelding kan bij hem: ulbespaans@gmail.com.

Het adres van Kunsthalte 6 is Zuideinde 6 in Naaldwijk.