Verzamelruilbeurs en boekenmarkt bij Dorpskerk Hoek van Holland

Cultuur
Een vorige editie van de verzamelruilbeurs.
Een vorige editie van de verzamelruilbeurs. (Foto: PR)

Op zaterdag 17 februari aanstaande presenteert de Postzegelvereniging Monster zich in de ontmoetingsruimte van de Dorpskerk, gelegen aan Kleine Schoolstraat 9 in Hoek van Holland. De vereniging organiseert een boeiende verzamelruilbeurs, die dit keer samengaat met een boekenmarkt. De zaal is open van 10.00 tot 13.00 uur, en de toegang is gratis.

De ruilbeurs draait voornamelijk om postzegels, maar er is ook ruimte voor de uitwisseling van diverse andere verzamelobjecten, zoals munten, sigarenbandjes, suikerzakjes, ansichtkaarten, logoballpoints, modelauto’s, horloges, lucifermerken, boekenleggers, hotelzeepjes, en meer.

Westlands Mooiste postzegels

Voor de liefhebbers is er een ervaren taxateur aanwezig om postzegel- en muntencollecties te beoordelen. Daarnaast zal er een kraam zijn met Westlands Mooiste postzegels, waaronder de prachtige postzegel met de trosroos Silva Pink en de vernieuwde aardbeipostzegel in de ‘Westlands Mooiste’ postzegelserie.

Een speciale vermelding is er voor de Hoekse persoonlijke postzegels, gelanceerd op 17 mei 2014 ter ere van de festiviteiten rondom 150/100. Een speciaal kader zal deze bijzondere postzegels tentoonstellen.

Miljoen postzegels

Voor de jongere verzamelaars is er de opwindende postzegelberg van een miljoen postzegels. Hieruit mogen zij een zakje vol postzegels grijpen, wat ongetwijfeld voor veel plezier zal zorgen.

Naast de verzamelactiviteiten zal er ook een foto- en ansichtkaartenpresentatie zijn over oud Hoek van Holland, waardoor bezoekers een nostalgische reis door de geschiedenis van de regio kunnen maken.

De verzamelruilbeurs wordt gecombineerd met de maandelijkse boekenmarkt van de Dorpskerk, waardoor er voor elk wat wils is.

Om 10.00 uur wordt de verzamelruilbeurs officieel geopend door de voorzitter van de Dorpsraad van Hoek van Holland, de heer Jacco van Dam.

Koffiecorner

Veel leden van Postzegelvereniging Monster zullen aanwezig zijn met ruilmateriaal uit bovengenoemde collecties, en voor de inwendige mens is er een koffiecorner met koffie/thee beschikbaar.

Voor meer informatie over deze verzamelruilbeurs en over de Postzegelvereniging Monster, kunt u terecht op de website www.postzegelverenigingmonster.nl.