Wie weet meer over deze foto van de maand?

Historie
Een Velo-elftal in de jaren vijftig. Maar wie zijn deze mannen precies?
Een Velo-elftal in de jaren vijftig. Maar wie zijn deze mannen precies? (Foto: Historische Vereniging)

De Historische Vereniging in Westland publiceert maandelijks een historische ‘foto van de maand’ op social media, waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Het doel: het verhaal van de foto, bijvoorbeeld de personen die erop staan, achterhalen. In de maand juni: een Velo-elftal. Maar wie zijn deze mannen precies?

Vanaf het begin van de jaren vijftig was de R.K. Voelbalvereniging Verdedig en Loop Op gevestigd aan de Harry Hoekstraat in Wateringen. Voor die tijd en ook vanaf 1971 was en is Velo gevestigd aan de Noordweg. Bij de nieuwe velden werd een clubgebouw met kleedkamers gebouwd dat later bekend zou worden als De Eendenburcht.

Schuin van opzij

De Foto van de maand juni van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul blikt terug op de rijke Velo-geschiedenis. Een van de elftallen staat in het gelid op het veld om voor de wedstrijd op de foto te gaan. Het is een opvallend kiekje omdat de mannen niet recht van voren gefotografeerd zijn, maar schuin van opzij.

Jaren vijftig

Volgens de beschrijving die bij deze recent opgedoken foto zat, moet deze gemaakt zijn op het nieuwe veld, dus ergens in de jaren vijftig. Op het enorme terrein achter de mannen staan tegenwoordig de huizen van De Hoornbloem, De Meibloem, Rozemarijn en Harry Hoekstraat. 

Reacties gevraagd

Wie zijn deze elf mannen? Wanneer is de foto gemaakt? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail (foto@hvwk.nl) of Facebook (facebook.com/hvwateringen). Op de website www.hvwk.nl en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

Historisch spreekuur 

Tijdens het historisch spreekuur, elke eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark (centrum van Wateringen), is de foto ook in het echt te bekijken. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.