Gouden oliebollen bij Bakkerij van den Berg

Nieuws

Voor het tweede jaar op rij zijn de oliebollen van Bakkerij van den Berg uit Maasdijk met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. De keurmeesters in Wageningen vonden, net als in 2015, de kwaliteit van de Westlandse oliebollen een topscore waard. Inmiddels zijn de oudjaarslekkernijen al in alle twaalf de winkels in het Westland, Maassluis en Midden-Delfland te vinden en bij de drie Jumbo Koornneef supermarkten. Om het succes met iedereen te vieren is er deze week een proef-actie aan gekoppeld tot en met zaterdag 17 december: 6 halen, 4 betalen.

Keuring
Tweemaal achtereen goud scoren bij de zwaarste keuring van Nederland door het Bakkerij Centrum is een vrij uitzonderlijke prestatie. De keuring blijft immers een momentopname. Het bakken van de perfecte oliebol is van een groot aantal factoren afhankelijk. “Maar als je voor het tweede jaar op rij de gouden bekroning behaalt, weet je als bakker echt wel hoe je de lekkerste oliebol moet bakken”, zegt David de Bruijn, communicatiemanager bij het Nederlands Bakkerij Centrum.
Ook al is het eten van de oliebollen vaak beperkt tot de laatste dagen van het jaar: in de bakkerij in Maasdijk is het oliebollenvirus al in het voorjaar voor het eerst gesignaleerd. “We zijn toen al aan het experimenteren geslagen om onze oliebol nóg beter te kunnen maken”, zegt Rémon van den Berg. “We haalden goud bij het Bakkerij Centrum maar in de Oliebollentest van het AD kregen we alleen maar een voldoende. Dat zat ons oliebollen-team natuurlijk niet helemaal lekker.” Het verschil tussen de twee testen is echter wel te verklaren. Bij de keuring door de ‘professionals’ in Wageningen komt het op veel meer aspecten aan. Die test is daarmee veel strenger dan die van de krant. Op niet minder dan drie onderdelen scoorden de oliebollen van Bakkerij van den Berg de maximale score van een negen!