Basisschoolleerlingen beleven theater in de kassen

Nieuws
"De theatervoorstelling werd gegeven in een Westlandse kas." (Foto: "Iris Scheffers")

Afgelopen weken hebben ruim 700 leerlingen uit groep 3 tot en met 5 de theatervoorstelling ‘De Snakkar’ bezocht. De kinderen hebben deze voorstelling, als onderdeel van het Kunstpracht programma van Westland Cultuurweb, bekijken op een bijzondere locatie. Bedrijf Koppert Cress uit Monster heeft een Westlandse kas ter beschikking gesteld voor de tot minitheater omgebouwde bestelbus.

‘De Snakkar’ is een voorstelling over het najagen van je dromen, zijn wie je bent en niet de ander willen veranderen. Spelers Marlies Helder en Pieter Tiddens maken humoristisch, muzikaal theater dat mensen samenbrengt, pleziert en ontroert.

Via Kunstpracht, de receptieve leerlijn cultuureducatie voor Westlandse basisscholen, kunnen Westlandse leerlingen in het basisonderwijs professionele kunst en cultuur beleven. Ze bezoeken een geselecteerde theater-, muziek- of dansvoorstelling, zien een bijzondere film of bezoeken een museum. Voor 2019-2020 heeft Cultuurweb opnieuw een aanbod samengesteld, waaruit scholen per bouw een keuze kunnen maken. Inmiddels zijn maar liefst 7500 leerlingen aangemeld. Projectmedewerker Iris Scheffers is enthousiast: “Door de enorme gastvrijheid van Koppert Cress hebben we een geweldige Westlandse locatie gevonden om leerlingen een mini theaterfestival ervaring te laten beleven!” Gastheer Koppert Cress trakteerde na afloop alle kinderen op een doosje biologische tuinkers.