Studio Sosef zorgt voor totale woninginrichting: ‘Mooi interieur doet wonderen voor woongenot én werkplezier’

Partnerbijdrage
Studio Sosef verkoopt naast woningstoffering ook een breed assortiment meubels.
Studio Sosef verkoopt naast woningstoffering ook een breed assortiment meubels. (Foto: Studio Sosef)

Toen opa Sosef in 1937 zijn schilderzaak begon in Honselersdijk, had hij niet kunnen bedenken dat, na zoon Wim, ook kleinzoon Erik het ambacht over zou nemen. Maar Sosef is uitgegroeid tot méér dan een schildersbedrijf. Inmiddels is het een gevestigde naam op het gebied van wooninrichting in de breedste zin des woords.

Door Bianca Mokkenstorm

“Wij kunnen een woning van A tot Z aankleden,” vertelt Erik. “We voeren schilderwerk uit, brengen behang aan, leggen vloerbedekking, hangen gordijnen op, monteren de meubels en voorzien de woning van de juiste styling. Indien gewenst maken we zelfs een lichtplan, verlagen we plafonds en verzorgen wij het stucwerk!”

Op maat gemaakte meubels

Studio Sosef opende ruim tweeënhalf jaar geleden de deuren aan de Woonboulevard in Naaldwijk. De timing van de verhuizing naar de Smederijstraat kon bijna niet beter, aldus Erik. “Ga maar na: er wordt nu zoveel gebouwd in onze regio. We merken dat veel mensen graag ontzorgd worden door ons. Ze vinden het prettig om samen met een van onze stylistes om tafel te gaan om samen de wensen door te spreken. Het is geen enkel probleem als de woning nog niet gebouwd is. Op basis van de bouwtekening kunnen we een 3D-tekening maken, waarna je virtueel door de nieuwe woning kunt lopen. Heb je een bepaald budget, dan puzzelen we met je mee om zoveel mogelijk aan je wensen tegemoet te komen. Hebben we alles duidelijk, dan zorgen wij ervoor dat alles piekfijn in orde komt.”

Als je wilt, ben je in één keer klaar!

Sinds enkele jaren verkoopt Sosef ook meubels. “Wij doen bijvoorbeeld zaken met grote namen zoals Passepartout en Hofstede Raanhuis. Het is dan ook geen probleem om maatwerk te leveren. Heb je een aangepaste zitdiepte nodig op één plek van je bank, of wil je extra zachte of juist stevige kussens? Wij kunnen ervoor zorgen!” Het voordeel van alles onder één dak is duidelijk, als we rondkijken in de smaakvolle winkel. “Wij hebben hier alle stalenboeken van vloerafwerking, gordijnen en behang bij de hand, en onze stylisten weten precies hoe je materialen en kleuren perfect met je meubels kunt matchen. Als je wilt, ben je dus in één keer klaar!”

Geen omkijken naar

Studio Sosef werkt, naast een team vaste medewerkers, met een flexibele schil, bestaande uit diverse aannemers en zzp’ers. “Het zijn stuk voor stuk vakmensen die kwaliteit leveren. Met de meesten doen wij al jaren zaken. Onze klanten krijgen dus alleen maar vertrouwde mensen over de vloer, voor wie wij garant staan. Ik merk dat ook dat een prettig gevoel geeft.”

Onze klanten krijgen dus alleen maar vertrouwde mensen over de vloer

Als je je woning toevertrouwt aan Studio Sosef, weet je niet alleen zeker dat de inrichting van je huis perfect is afgestemd op elkaar, je weet ook zeker dat alles goed én op tijd gebeurt, vertelt Erik. “Het gebeurt vaak dat wij bij de oplevering van een woning de sleutel krijgen, om de sleutel na een week of zes weer terug te geven. De bewoner stapt dan in een woonklaar huis, dat helemaal is ingericht naar zijn of haar smaak. Is er ergens vertraging op de lijn, dan zorgen wij ervoor dat de logistieke puzzel gelegd wordt. Dat scheelt de bewoner behoorlijk wat kopzorgen.”

Werkplezier 

Inmiddels ontdekken ook steeds meer ondernemers wat een goede inrichting kan doen voor de bedrijfsvoering. “We krijgen tegenwoordig vaak de vraag om een kantoor of bedrijfskantine te restylen. Dat is niet voor niets. Een mooi behang tegen de muur, prettige akoestiek of een slim lichtplan doet wonderen voor het werkplezier van je medewerkers. Vervang die kille standaard tl-balk voor een mooie lamp, of kies een prettige bank met een warme kleurencombinatie waar vroeger alleen strak kantoormeubilair stond: dat laat zien dat je als werkgever graag investeert in je medewerkers. Als een werkplek prettig aanvoelt, kan dat zomaar een sollicitant over de streep trekken!”