Update: Mark Rutte bezoekt World Horti Center (niet)

Politiek
Minister-president Mark Rutte bezoekt vandaag toch niet het World Horti Center.
Minister-president Mark Rutte bezoekt vandaag toch niet het World Horti Center. (Foto: Martijn Beekman)

Update 2: De WOS meldt dat de minister president toch niet naar het World Horti Center komt. Aangekondigde protesten zouden de bereikbaarheid in het gedrang brengen. Mark Rutte zal het bezoek op een ander lokatie afleggen.

Update 1: In de nacht voorafgaand aan het bezoek hebben sympathisanten van de boeren omgekeerde vlaggen bevestigd bij MBO Westland.


Een spannende dag voor de leerlingen van MBO Westland in Naaldwijk. Minister-president Mark Rutte komt vandaag op bezoek.

Rutte zal spreken met met mbo-studenten die tijdens Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor het mbo, zijn uitgeroepen tot Nederlands kampioen in hun vakgebied. Er zijn tijdens deze ontmoeting tien verschillende beroepsgroepen vertegenwoordigd.

Twee van hen komen uit Westland: Ben van der Marel (21) uit Maasdijk en Bas van der Mark (20) uit De Lier. Bas en Ben zijn vorig jaar afgestudeerd aan de School voor Technologie en Engineering in de vestiging van ROC Mondriaan bij MBO Westland in Naaldwijk.  Zij werden dit voorjaar Nederlands kampioen Mechatronica tijdens Skills the Finals in de Jaarbeurs in Utrecht.

De studenten hebben zich gekwalificeerd voor Team Netherlands en de internationale mbo-vakwedstrijden WorldSkills. Deze wedstrijden zouden in Shanghai plaatsvinden, maar kunnen door COVID-19 niet doorgaan. De internationale wedstrijden worden nu op verschillende momenten en op verschillende plekken in Europa georganiseerd.


Privé