Moedige strijd blijkt laatste voor Velo in Europa Cup

Sport
Femke Erkens in actie.
Femke Erkens in actie. (Foto: Wilma Alleblas)

In een volledig bezette zaal moest Velo thuis minstens met een vijfdoelpuntenverschil winnen in de tweeluik tegen het Turkse Yenimahalle Ankara. Gezien de resultaten in de uitwedstrijd leek dit een haalbare opgave.

Door Jan de Vreede

De wedstrijd begon spannend en na 15 minuten stond het 6-6 op het scorebord. Helaas resulteerden slordige afwerkingen van het thuisploeg in directe kansen voor de tegenstander, wat leidde tot een achterstand van 9-13 bij rust.


Femke Erkens. - Wilma Alleblas

Tweede helft

In de tweede helft kwam Velo sterk terug. Het werd zelfs 22-23 in de 45e minuut, waardoor er nog hoop was op een positieve uitkomst. Echter, de gasten maakten geen fouten, versnelden hun spel, en eindigden de wedstrijd met een score van 26-31. De reden voor de teleurstelling aan de kant van Velo blijft een raadsel. Zowel keepster Femke Erkens als haar collega aan de andere zijde speelden sterk, maar het zat de sterkhouders van Velo gewoon niet mee.


Angelique van Duivenbode. - Wilma Alleblas

Topschutters

Ondanks het verlies was er vreugde over het avontuur van Velo in de Europa Cup en kunnen ze zich nu concentreren op de komende wedstrijden. Topschutters waren Carmen Riepe met 8 doelpunten, Kirsten van Steenbergen en Angelique van Duijvenbode met elk 5 treffers.


Carmen Riepe. - Wilma Alleblas


De teams samen op de foto. - Wilma Alleblas