Vandalisme in aanloop naar derby bij Westlandia

Sport
Dick Hartman, secretaris bij FC 's-Gravenzande, keurt het vandalisme bij Westlandia namens het bestuur van de club af.
Dick Hartman, secretaris bij FC 's-Gravenzande, keurt het vandalisme bij Westlandia namens het bestuur van de club af. (Foto: Archief)

Volgende week zaterdag 24 februari staan er twee Westlandse derby’s op het programma bij Westlandia in Naaldwijk: de zaterdagselectie speelt tegen Verburch en de zondagselectie tegen FC ‘s-Gravenzande. Een grap in de aanloop hiernaartoe mondde afgelopen zondag uit in vandalisme, meldt het bestuur van FC ‘s-Gravenzande op haar website.

“Waar eindigt een grapje en begint vandalisme?”, vraagt secretaris Dick Hartman zich namens het bestuur van FC ‘s-Gravenzande af. “Het (amateur)voetbal kent een traditie van plaagstootjes bij derby’s, maar afgelopen weekend ging dit te ver bij Westlandia.”

Kapotgetrokken stroomkabels

De schade die de Naaldwijkse voetbalclub aantrof op het terrein bestaat uit FC ‘s-Gravenzande-stickers op het sportpark, teksten die met permanent marker zijn geschreven op borden en andere oppervlakken én het kapottrekken van stroomkabels van de lichtbalk op het parkeerterrein met Westlandia. “De eerste twee punten kunnen wij nog zien als ondeugend, maar dat laatste is gewoon slopen van andermans spullen, oftewel “’grensoverschrijdend vandalisme’.  

Niet blij

De daders komen vermoedelijk uit ‘s-Gravenzande en zijn tot op heden nog niet bekend. “Westlandia, maar natuurlijk ook wij, zijn hier niet blij mee!”, geeft het bestuur van FC ‘s-Gravenzande aan, die hoopt dat dit soort uit de hand gelopen ‘geintjes’ niet meer gebeuren, want: “Volgens de politie is het heel simpel: ‘Zodra er schade toegebracht wordt aan andere eigendommen, is het strafbaar en vandalisme en volgt bijna altijd aangifte.’”