Stevige bluesrock uit Maastricht in het Monsterse klooster

Uitgaan
De muziek van The Liberators is het beste te omschrijven als krachtige bluesrock.
De muziek van The Liberators is het beste te omschrijven als krachtige bluesrock. (Foto: PR)

De energieke klanken van The Liberators zullen op zaterdag 9 december de grote zaal van de Noviteit in Monster vullen. De band zal exclusief hun eigen werk ten gehore brengen, dat gevormd is door een jarenlang opgebouwd repertoire van vijf albums.

De Europese tours van The Liberators hebben hen door heel Europa gebracht, van Spanje tot Noorwegen. Tussen de tours door hebben ze vijf albums uitgebracht bij gerenommeerde platenlabels zoals Polydor, Phonogram en het Zweedse GMR Record Label. Hun muzikale reis omvatte talloze tournees in binnen- en buitenland, met hoogtepunten als support acts voor grote internationale artiesten zoals Gary Moore en Robert Plant in locaties als de Grugahalle in Essen en het Koninklijk Circus in Brussel.

Kleine en grote festivals

Het meeslepende geluid van The Liberators heeft kleine en grote festivals betoverd, waaronder het Belgium Rhythm and Blues Festival in Peer, Bluesrock Festival in Tegelen (Nederland), Djurs Bluesland in Denemarken, Rock Herk in België, Southern Blues Night in Heerlen, Zoetermeer Blues, Rock tussen de Dijken in Tiel, en optredens in Bluesworld in Hedon, Zwolle en de Muziekgieterij in Maastricht.

Hun vierde album, genaamd “Troubled Mind”, werd in 2020 genomineerd als beste Blues CD in Nederland en eindigde in de top 3 van beste bluesalbums. Het daaropvolgende vijfde album, “Waitin’”, werd in 2021 uitgebracht onder het Zweedse platenlabel GMR Music. Beide albums hebben meer dan 250.000 luisterbeurten op Spotify behaald en honderdduizenden videoweergaven op Facebook en YouTube verzameld.

Krachtige bluesrock

De muziek van The Liberators is het beste te omschrijven als krachtige bluesrock met een sterke connectie naar de wortels van hedendaagse populaire muziek. Het weeft hedendaagse stijlen samen met de essentie van de oorsprong, zonder zich te beperken tot traditionele kaders. De band zet zich in voor niet alleen het verleden, maar ook de toekomst van blues- en rockmuziek.

Tickets

De zaal opent om 20.00 uur, terwijl de band losbarst om 20.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor slechts €12,50 via www.bluesaanzee.nl/#Agenda. Meer informatie over Blues aan Zee is te vinden op www.bluesaanzee.nl.