Vertraging bij onderhoud koelinstallaties Royal FloraHolland Naaldwijk

Zakelijk
De weg aan de Elsenzijde van het gebouw blijft langer afgesloten voor verkeer.
De weg aan de Elsenzijde van het gebouw blijft langer afgesloten voor verkeer. (Foto: Google Maps)

Het geplande onderhoud aan de koelinstallaties van Royal FloraHolland in Naaldwijk ondervindt enkele weken vertraging, waardoor de afronding nu wordt verwacht tegen begin april 2024.

Het complexe karakter van de reparatiewerkzaamheden aan de koelinstallaties heeft geleid tot een langere doorlooptijd dan aanvankelijk voorzien. De leidingen van het koelsysteem zijn volledig geleegd en gereinigd, waarbij een deel van de leidingen op het dak al is vervangen. Tijdens het onderhoud werd duidelijk dat extra maatregelen nodig zijn om de koelinstallaties toekomstbestendig te maken.

Royal FloraHolland stelt alles in het werk om de vertraging tot een minimum te beperken en de werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te ronden. Na voltooiing van het onderhoud zullen zij de tijdelijke installatie verwijderen en de reguliere installatie weer in gebruik nemen.

Maatregelen

Gedurende deze periode zullen enkele maatregelen van kracht zijn:

  • De weg aan de Elsenzijde van het gebouw blijft langer afgesloten voor verkeer.
  • Diverse werkzaamheden in en om het gebouw zullen gedurende de dag plaatsvinden.
  • De docks blijven bereikbaar.
  • Schouwen blijft mogelijk.
  • De koelcellen blijven operationeel met behulp van de tijdelijke koelinstallatie.

Ondanks de vertraging benadrukt Royal FloraHolland dat de veiligheid van medewerkers, gebruikers van de locaties en omwonenden te allen tijde prioriteit heeft. Het onderhoud wordt uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde partijen, met regelmatige controles van de installaties, de activiteiten en de omgeving om de veiligheid te waarborgen.