Trudy winkelt 2 minuten gratis bij Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland: ‘Altijd al eens willen doen’

Zakelijk
'Ik had tegen mezelf gezegd dat ik ervan moest genieten. En dat lukte ook.'
'Ik had tegen mezelf gezegd dat ik ervan moest genieten. En dat lukte ook.' (Foto: NH)

Eén minuut gratis winkelen, dat had Trudy (60) uit ‘s-Gravenzande altijd al wat geleken. Maandagochtend 29 januari kwam haar wens uit. Als winnaar van een winactie die deze krant met Jumbo Koornneef organiseerde, mocht ze niet één, maar zelfs twee minuten lang haar winkelwagen volstoppen.

Door Debbie van Eijk

De winactie werd in december georganiseerd door Rodi West Media uit Maasdijk, uitgever van onder meer Nieuwsblad Westland, en Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland. Meedoen was simpel: je hoefde alleen je gegevens in te vullen op een online formulier. Dat kon tot 1 januari. Honderden mensen uit de regio reageerden.

‘Echt heel leuk’

Begin januari volgde de loting die bepaalde wie de gelukkige winnaar werd. En zo kreeg Trudy een telefoontje met het goede nieuws. Wat er door haar heen ging? “Ik vond het echt heel leuk. Toen het concept van ‘één minuut gratis winkelen’ ooit in zwang raakte, had ik al zoiets van: ‘Dat lijkt me echt leuk, om dat een keer te doen’”.


Voorbereiding

Vanaf het moment dat de ‘s-Gravenzandse wist dat ze twee minuten gratis zou mogen pakken uit de schappen wat ze wilde, begon ze een strategie uit te denken. Dat deed ze samen met haar gezin. “Ik ging voornamelijk voor het vlees, de kaas en voor koffie.” Trudy is namelijk gek op koffie; “Nu kan ik alle smaken een keer proberen”, vertelt ze lachend. Naast koffie houdt ze ook van cryptogrammen maken, wandelen, haken en werken achter de naaimachine.

Wat ze vooraf ook deed: een rondje lopen door de Naaldwijkse Jumbo. Zelf winkelt ze namelijk meestal niet hier, maar bij de Jumbo in ‘s-Gravenzande. Haar zoons (28 en 25 jaar) gingen met haar mee om het ‘terrein’ te verkennen. Wat ze van Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland vindt? “Een mooie winkel. Wel groot, omdat ik het niet gewend ben. Ook het assortiment is mooi, met de versmaaltijden en lokale producten, zoals van bakkerij Van den Berg.” 


Ik had ook wat dingen waarvan ik dacht: ‘Goh, dat heb ik ook meegenomen

Ondanks alle goede voorbereiding was Trudy, in het dagelijks leven maatschappelijk werkster en één dag per week werkzaam bij Marian’s Kookwereld in Naaldwijk, een tikkie zenuwachtig maandagochtend om 7.30, vlak voor het gratis shoppen begon. “Maar ik had tegen mezelf gezegd dat ik ervan moest genieten. En dat lukte ook.” Daarbij kreeg ze de beste support die ze zich kon wensen, van haar man Hans (63), zoons en een vriendin van haar zoon (19). Wat ze wist te veroveren: “Mooie stukken rundvlees, zoals bavette en biefstuk, stukken kaas en achttien pakken koffie.” Precies zoals ze zich had voorgenomen, dus. Verder nam ze diverse versmaaltijden mee als ‘bijvangst’. Dat zijn er zoveel dat ze niet gemakkelijk in de koelkast pasten, bleek thuis: “Wij eten deze week alleen maar kant-en-klaarmaaltijden”, lacht Trudy. Verder kwam ze thuis ook achter iets anders: “Ik had ook wat dingen waarvan ik dacht: ‘Goh, dat heb ik ook meegenomen’”. 

Meer dan verwacht

In totaal winkelde Trudy in twee minuten voor €402,38. Was dat meer dan ze had verwacht? “Ja, zeker,” bevestigt Trudy meteen. “Ik dacht: als ik voor 70 euro meeneem ben ik al blij.” 

Komende weken wordt het nog genieten van de producten van Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland. Haar familie geniet mee, en ook collega’s en kennissen zijn blij voor Trudy. “Ze zeggen allemaal: wat leuk, goed gedaan.”