Hoe kies je de juiste verlichting?

Accessoires
Verlichting kiezen: elke ruimte het juiste licht.
Verlichting kiezen: elke ruimte het juiste licht. ((Foto: CASA ))

Licht is een echte sfeermaker in huis. De juiste verlichting zet de puntjes op de i in een met smaak ingericht huis. Zo pak je het aan. 

Lichtplan?

In het perfecte lichtplan combineer je drie soorten verlichting: denk aan een basisverlichting, functionele verlichting (zoals boven een tafel of de plek waar je ’s avonds je krantje leest) en indirecte sfeerverlichting. Woonwinkel CASA heeft een paar handige tips op een rijtje gezet voor het kiezen van de juiste verlichting in elke ruimte.

Basisverlichting: hanglamp of plafondlamp

Zowel hanglampen als plafondlampen verspreiden een breed (of zelfs diffuus) licht. Het is een onderdeel van je interieur. Kies daarom voor verlichting die bij jouw woonstijl past of ga juist voor een echte blikvanger. Een lamp die recht boven een eettafel hangt, zorgt bijvoorbeeld meteen al voor een stilistisch en stijlvol effect. Net als meerdere hanglampen bij elkaar.

Decoratief en praktisch: tafellampen en staande lampen 

Tafellampen en staande lampen hebben verschillende functies. Ze zijn decoratief en praktisch. Ook een staande lamp kan voor statement zorgen in je interieur. De lampen kunnen voor direct en indirect licht zorgen. 

Hip: light bulbs

Lampen mogen weer gezien worden! En waarom zou je zo’n mooie, bolle lichtbol ook verstoppen? Ze zijn er in veel formaten en verschillende kleuren met gloeidraden in alle mogelijke vormen. Zet ze op tafel of hang ze op. Mooi: meerdere lampen naast elkaar!

Kijk voor alle informatie op CASA of kijk voor meer inspiratie en andere eyecatchers op vtwonendesignbeurs!