Silent night, holy night. Geniet van een naaldvrije kerst met deze tips!
Silent night, holy night. Geniet van een naaldvrije kerst met deze tips! (Foto: Adobe Stock)

5 tips om naalduitval kerstboom te voorkomen

Accessoires

Ben jij ook gek op een échte kerstboom? Logisch, maar: de naalduitval is vaak vervelend. Hoe langer de kerstboom staat, hoe meer naalduitval. Balen, maar met déze 5 handige tips voorkom je naalduitval!

Naalduitval kerstboom voorkomen

1. Silent night, holy night... ga voor een kerstboom met kluit of in een pot. De reden: de boom blijft langer mooi en gezond, omdat ‘ie water kan opnemen. Heb je eenmaal een schitterende boom uitgezocht? Laat deze dan eerst goed acclimatiseren. Na aankoop zet je hem een dag in de schuur of op een koele, droge plek in huis. Hierdoor is de overgang van de frisse buitenlucht naar de warme binnenlucht een stuk kleiner. Hiermee verklein je ook de kans op naalduitval.

2. Een kerstboom blijft mooi door veel daglicht. Let er dus op waar je de boom neerzet. Zet ‘m in elk geval niet naast de verwarming! Door de hitte is de kans groot dat de boom uitdroogt of dat de takken dor worden. Het gevolg: naalduitval. Dat wil je natuurlijk voorkomen!


3. Welke kerstboom is de ‘beste’? Dat is een goede vraag. De meest populaire boom is in elk geval de Nordmann, met zijn glanzende naalden en volle takken. De boom verliest bijna geen naalden. Handig! Datzelfde geldt voor de Japanse Zilverspar. Dit is een iets kleiner soort boom met zachte naalden. De frisse dennengeur is daarnaast heerlijk. Je betaalt er weliswaar iets meer voor (tussen de € 40 tot € 50 voor een boom tussen de 1,50 meter en 2 meter), maar het is de investering écht waard!

Voorkom naalduitval kerstboom: tips

4. Net zoals wij vaak dorst hebben, heeft een kerstboom dat ook. Heb je een boom met kluit gekocht? Geef deze een flinke hoeveelheid water, ongeveer een halve liter per dag. Op die manier behouden de takken hun mooie groene kleur, fijne geur én blijven de naalden langer zitten. Je kunt de boom ook vloeibare plantenvoeding geven, om ‘m extra goed te verzorgen. 

5. Ken je de kerstboomstandaard al? Dit is perfect als je een boom zonder kluit hebt, want ook deze heeft vocht nodig om mooi te blijven. Met een kerstboomstandaard met waterreservoir staat de boom in een laagje water. Handig! Wil je de standaard liever niet in het zicht hebben? Zet er dan een mooie kerstboommand omheen, of leg er wat feestelijke doeken omheen. Inspiratie nodig? Goud en wit is trending!

Met deze 5 tips geniet jij van naaldvrije kerstdagen!

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!

Afbeelding
Interieurtip van Suus: de woontrends van 2023 Huis 13 jan, 09:00
Afbeelding
De tv 'verbergen' in de woonkamer: 4 tips Accessoires 11 jan, 10:00
Afbeelding
Duurzaam: een houten vloer die járen meegaat Duurzaam 9 jan, 12:00
Afbeelding
Woontrend: art deco Huis 6 jan, 11:00
Afbeelding
Zuurstofrijke kamerplanten: de top 6 Duurzaam 3 jan, 09:04
Afbeelding
Interieurtip van Suus: groene oase Huis 31 dec 2022, 10:00
Afbeelding
Dé babykamer trends van 2023 Accessoires 27 dec 2022, 10:00
Afbeelding
Zo creëer je de mooiste moderne woonkamer Partnerbijdrage 22 dec 2022, 14:00
Afbeelding
4 tips om je huis katvriendelijk te maken Huis 22 dec 2022, 09:00
Afbeelding
Duurzaam schoonmaken: 5 tips Duurzaam 20 dec 2022, 13:00
Afbeelding
Snoeien met vorst, mag dat? Tuin 16 dec 2022, 10:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: opvallende wand Huis 14 dec 2022, 08:00
Afbeelding
D.I.Y. naambordjes voor aan de kersttafel Accessoires 12 dec 2022, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.