Dé slaapkamertrends van 2024

Accessoires
De slaapkamer van 2024 mag een verlengde zijn van je interieur.
De slaapkamer van 2024 mag een verlengde zijn van je interieur. (Foto: Adobe Stock)

Wat zijn dé slaapkamertrends van 2024? Een tipje van de sluier: royaal opgemaakte bedden, warme verlichting en natuurlijke materialen zijn trending

De slaapkamer van 2024 mag een verlengde zijn van je interieur. Is jouw interieurstijl feng shui, met een rustgevend kleurenpalet en minimalistische accessoires? Dan mag je dit doortrekken in de slaapkamer. Vooral bij rustgevende woonstijlen is dit ideaal, want de slaapkamer is een ruimte waar je tot ontspanning wil komen. 

Benader je de slaapkamer liever als aparte ruimte (en dus met compleet andere inrichting)? Ook dan zijn er genoeg leuke mogelijkheden. Wij hebben dé slaapkamertrends van 2024 op een rijtje gezet. 

Slaapkamertrend 2024: puur natuur

De slaapkamer is een ruimte waar je tot rust komt, vrij van prikkels. Eén trend die je in deze ruimte kunt doorvoeren is de woontrend puur natuur. Hierbij speelt de rustgevende invloed van de natuur een grote rol. Natuurlijke materialen zijn belangrijk. Denk aan (massief) hout, linnen en wol. Het kleurenpalet is geïnspireerd op de natuur, zoals licht- en donkergroen en terracotta. De combinatie van neutrale kleuren en handgemaakte meubels en accessoires met een verwassen look maken het geheel af. Dit resultaat bereik je met linnen gordijnen en beddengoed. Houten meubels en accessoires zorgen voor een vleugje warmte. 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Slaapkamertrend 2024: donkere tinten

Een slaapkamer moet lekker donker zijn om tot rust te komen. Diepe en rijke donkere kleuren zijn dan ook een slaapkamertrend in 2024. Denk aan donkerblauw en groen tot zelfs zwart. Een donkere slaapkamer geeft rust en straalt tegelijkertijd iets spannends uit. Met accessoires fleur je de ruimte op. Wat dacht je van goudkleurige nachtlampjes of een geverfd houten nachtkastje? Ook rotan accessoires (zoals een mooie lamp) komen in een donkere slaapkamer goed tot hun recht. Kijk maar naar de slaapkamer hieronder! 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Slaapkamertrend 2024: sfeervol licht

Onderbelicht maar wél heel sfeerbepalend is de verlichting in de slaapkamer. In 2024 mag het licht in de slaapkamer warm en gezellig zijn. Koele verlichting is uit den boze. Wat dacht je van een toffe wandlamp in je slaapkamer? Bijvoorbeeld boven het bed? Dit staat chique én neemt geen ruimte in op het nachtkastje. Extra leuk: zet een oosterse lamp in je interieur neer. Hierdoor ontstaat een speels lichteffect op de muur. Datzelfde geldt voor een rotan lamp. Kijk maar naar het voorbeeld hieronder. Een plaatje, toch?

Tekst gaat verder na de afbeelding


Slaapkamertrend 2024: royaal slapen

De behoefte aan een comfortabele slaapkamer is groot. Sterker nog: de slaapkamer mag aanvoelen als een hotelkamer. En hoe kun je comfort beter naar de slaapkamer brengen dan met een riant opgemaakt bed? Het sleutelwoord hierbij is: laagjes. Een omgevouwen dekbed, zachte sprei op het voeteneind en verschillende sierkussens in speelse kleuren benadrukken het gevoel van luxe. 

Je kunt ook een bank aan het voeteneind zetten. Dit geeft de ruimte een rijker gevoel én biedt tegelijkertijd een hoop praktische voordelen. Je kunt het gebruiken om kleding neer te leggen, als plek om het ontbijt op bed neer te zetten of om je schoenen aan te trekken. Tip: kies voor een bankje dat perfect aansluit bij de stijl van de slaapkamer, zoals fluweel of hout. 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Slaapkamertrend 2024: licht & luchtig

Last but not least: de slaapkamertrend licht & luchtig. Hierbij combineer je rustgevende elementen (zoals een rotan nachtkastje en dito kledingkast) met kleur. En wat voor kleur: vrolijk geel, zonnig oranje of spetterend roze. Hierdoor krijgt jouw slaapkamer een vrolijke touch. Maar doordat je het combineert met rustgevende elementen, wordt het niet too much. Maak deze trend af met een paar gezellige plantjes, Marokkaanse poefs en vitrage gordijnen. Lekker slapen voelde nog nooit zó goed!

Tekst gaat verder na de afbeeldingen

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!