Een klein balkon inrichten: 6 tips

Tuin
Van inklapbare meubels tot sfeervolle accessoires: ontdek hoe je een klein balkon kunt stylen.
Van inklapbare meubels tot sfeervolle accessoires: ontdek hoe je een klein balkon kunt stylen. (Foto: Adobe Stock)

Hoe richt je een klein balkon zo leuk mogelijk in? Als je in de stad woont, heb je helaas weinig buitenruimte. Gelukkig kan een balkon ook dat echte ‘buitengevoel’ geven. Heb je een klein balkon en wil je weten hoe je dit gezellig én praktisch inricht? Wij geven 6 tips. 

Klein balkon inrichten

Van inklapbare meubels tot sfeervolle accessoires: er zijn verschillende manieren om een klein balkon helemaal naar jouw smaak te stylen. Er zijn verschillende slimme tactieken om het kleine oppervlakte groter te laten lijken. Het is slim om jezelf voorafgaand de vraag te stellen: wat wil ik met mijn balkon? Wil je hier lekker tot rust komen, er een oosterse oase van maken of juist je eigen mini-tuin beginnen met planten? Een handige, ‘algemene’ tip: houd het geheel rustig, met natuurlijke materialen. Ga bijvoorbeeld voor ton-sur-ton

Tuinieren klein balkon

Een slimme tip is verticaal tuinieren. Hierbij werk je, in plaats van de lengte, de hoogte in! Plaats een mooi rek of hoge kast waar je verschillende buitenplanten en tuinbenodigdheden op kwijt kunt. Je kunt ook planten aan de muur hangen via wandrekjes. Door de hoogte optimaal te benutten laat je de ruimte op de vloer vrij voor - onder andere - een heerlijke loungeset.


Deze leuke plantenpothoudersset is perfect voor een klein balkon. Zo werk je de hoogte in! Je shopt de set hier

Klein balkon meubels

De mooiste meubels voor een klein balkon voldoen aan drie eisen: ze nemen weinig ruimte in, zijn comfortabel én inklapbaar. Wat dacht je van een bistroset in een frisse groenkleur? Zo’n handige bistroset is verkrijgbaar bij verschillende woon- en tuinwinkels bij jou in de buurt. 

Om lekker van je privacy te kunnen genieten, is een balkonafscherming perfect. Maak van je tuin een groene oase door een balkonafscherming van klimop of plantjes te plaatsen. Bamboe, riet en hout staan ook mooi én passen goed bij de woontrends van 2023. 


Deze frisgroene inklapbare tuinstoel is perfect voor de lente! Je shopt ‘m hier. 

Planten voor klein balkon

Vergeet ook de balkonplanten niet. Deze zorgen voor dat vrolijke lentegevoel zodra je buiten staat en de frisse buitenlucht inademt. Bladplanten doen het goed in de schaduw, zoals de hosta, varens, siernetel, klimop, hortensia en Japanse wasbloem. Schijnt de zon volop op jouw balkon? Ga dan voor mediterrane planten, zoals de oleander, olijfplant, Afrikaanse lelie of engelentrompet.

Balkonaccessoires 

Met sfeervolle decoratie en accessoires maak je jouw balkon echt ‘af’. Een mooi vloerkleed, fijne kussentjes, een zachte plaid, (bijenwas) kaarsen, glazen vazen, sfeervolle lantaarntjes of een lichtslinger: met voldoende licht kun je ook s’ avonds lekker buiten blijven zitten. 


Deze mooie kussenhoezen zijn gemaakt van geweven katoen en jute. Je shopt ze hier.

Meer inspiratie? 

Nieuwsgierig hoe je de stijl van jouw woonkamer kunt doortrekken naar je balkon, of wat dé woontrends van 2024 zijn? Ga dan snel naar onze Instagrampagina, of volg ons op Facebook!