Wil je jouw huis verduurzamen? Dan is een hybride warmtepomp een interessante optie.
Wil je jouw huis verduurzamen? Dan is een hybride warmtepomp een interessante optie. (Foto: Adobe Stock)

Dít kost een hybride warmtepomp

Duurzaam

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Deze keer: ontdek hoeveel een hybride warmtepomp kost!

Wil je jouw huis verduurzamen? Dan is een hybride warmtepomp een interessante optie. Je kunt er tot 75% mee besparen op je gasrekening. Wij zetten de kosten én de voordelen op een rijtje.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is multifunctioneel. Het zet de buitenlucht om in warmte. Hierdoor wordt de lucht in huis verwarmd én ben je verzekerd van warm water. Sommige pompen zetten, naast buitenlucht, ook afgezogen ventilatielucht om. De pomp verbruikt geen gas en werkt op elektriciteit. Je hebt er wél een CV-ketel voor nodig, want daar wordt de pomp op aangesloten.

De voordelen 

Wist je dat een hybride warmtepomp de goedkoopste warmtepomp is die je kunt krijgen? Een fijne manier om je woning op een betaalbare manier mee te verduurzamen! De installatie is simpel en neemt slechts een paar uur in beslag. Tip: huur hier een professional voor in, want het moet wel goed gebeuren. De hybride warmtepomp is voor de meeste woningen geschikt. 

Wat kost een hybride warmtepomp?

Het installeren van een hybride warmtepomp kan oplopen in de kosten. Volgens Milieu Centraal ben je tussen de 5000 euro (vermogen 5kW, exclusief nieuwe CV-ketel) en 7000 euro (inclusief nieuwe CV-ketel) kwijt. Hier krijg je rendement voor terug. Dit valt lager uit dan bij andere pompen. Volgens de Consumentenbond kun je gemiddeld uitgaan van 160 tot 200% rendement. 

Subsidie warmtepomp

Er zijn subsidies beschikbaar voor (hybride) warmtepompen. Deze kunnen oplopen tot wel 2500 euro. De ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing) kan in elke gemeente worden aangevraagd. Hoeveel subsidie je daadwerkelijk krijgt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen van de pomp. 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Zó creëer je meer licht in huis Accessoires 29 jun, 10:00
Afbeelding
Zó bescherm je het huis tegen inbraak Huis 28 jun, 10:00
Afbeelding
Woontrend: terrazzo Huis 27 jun, 10:00
Afbeelding
Zó houd je de bodem van de tuin gezond Tuin 25 jun, 10:00
Afbeelding
Maak je huis klaar voor de zomer: 5 tips Huis 24 jun, 10:00
Afbeelding
Dít kost een hybride warmtepomp Duurzaam 23 jun, 12:00
Afbeelding
Lekker loungen met déze tuinmeubels Tuin 22 jun, 12:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: keuken make-over Huis 21 jun, 12:00
Afbeelding
Woontrend: de lamp in de spotlight Huis 20 jun, 10:00
Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 18 jun, 15:00
Afbeelding
Tips om een studio leuk én praktisch in te richten Huis 17 jun, 10:00
Afbeelding
Ontdek duurzaam wonen in een camper Duurzaam 16 jun, 10:00
Afbeelding
Maak strijken weer leuk! Accessoires 15 jun, 14:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.