Interieurtip van Suus: trucjes met verf en kleur

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Even voorstellen: Susan Rietveld, interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je kunt spelen met verf en kleur!

Susan: “Ik vind het als styliste leuk om te spelen met verf en kleur. Je kunt daar toffe dingen mee doen, zoals het maken van grote statements die een ruimte chique én imposant maken (daar heb je wel wat moed voor nodig). Je kunt er ook dingen mee maskeren of optische illusies mee creëren. Ik zal jullie wat voorbeelden geven.

Ik had ooit een vrij kleine slaapkamer, waarbij er aan de achterkant van het bed nog maar 50 centimeter vrij was om langs te lopen. Aan die ruimte kon ik niets veranderen, maar door te spelen met kleur heb ik het wél optisch kunnen vergroten. Hoe heb ik dat gedaan? Op de vloer lag zwarte vloerbedekking. Door een zwarte sprei over het einde van het bed te leggen, werden deze twee zwarte vlakken met elkaar ‘geblend’. Hierdoor leek het bed korter!

Een ander voorbeeld is een B&B-kamer die ik ontworpen heb. Ik wilde in de beperkte ruimte die er was (25 m2) alle functies integreren, maar toch gescheiden houden. Dat kon niet via de muren, maar wél met de kleuren. De keuken en garderobe kwamen in een rood kader te staan, het bed kreeg een houten achterwand, de badkamerdeur en kledingkast kregen dezelfde grijze kleur en de hoek waar de eettafel kwam te staan kreeg een warme roze kleur op de wand.


Beeld: aangeleverd

De stoeltjes voor de eettafel matchte ik met een kleur uit dezelfde familie met nét een andere kleursterkte, waardoor de stoeltjes juist niét wegvallen tegen de muur. Door deze eilandjes van kleur krijgen alle functies hun eigen plek in de ruimte. Je kunt met kleur dus dingen groeperen, laten opvallen of juist maskeren. Handig toch?”


De B&B-kamer die Susan ontworpen heeft. Beeld: aangeleverd

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!