Getuigen gezocht motorongeluk zondag op hoek Neptunuslaan - Militaireweg

Algemeen
Bont en blauw en met gat in haar been en gebroken ribben werd de motorrijdster zondagmiddag in de ambulance geholpen aan haar verwondingen.
Bont en blauw en met gat in haar been en gebroken ribben werd de motorrijdster zondagmiddag in de ambulance geholpen aan haar verwondingen. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - “Ik heb echt mazzel gehad. De tuin remde mij af anders was ik frontaal met mijn motor op de gevel van het huis geknald”, zegt L. (naam bekend bij de redactie). De 55-jarige motorrijdster uit Krommenie eindigde de eerste motorrit van het seizoen met een gat in haar been, gebroken ribben en een lijf dat bont en blauw ziet door de val die ze zondag rond 15.00 uur met haar Honda chopper maakte. Ze raakte van de weg af doordat een scooter vanaf de stoep de weg op knalde en vervolgens doorreed.    

Afgelopen zondag reed L. na een mooie toertocht terug naar Krommenie. Vlak voor de kleine COOP op de Neptunuslaan ging het goed mis. “Op drie minuten rijden van huis”, verzucht ze. “Er was een jongeman met donkere krullen, of slag in zijn haar, en getinte huidskleur op een scooter die vanaf de stoep vlak voor de linkerkant van de ingang COOP wegreed. Hij stak behoorlijk schuin de weg over met een aardig snelheid terwijl ik linksaf sloeg met mijn motor. Ik trok net op en kwam door zijn actie in de voortuin van een hele lief echtpaar op de Militaireweg terecht. De motor viel bovenop mij. De politie en ambulance waren snel aanwezig. De jonge man op de scooter is helaas vandoor gegaan”, vertelt de onfortuinlijke motorrijdster. Ze is nu op zoek naar getuigen. 

Motor total-loss

Volgens haar waren veel mensen voor de supermarkt toen het gebeurde. Zoals twee fietsers die op de Militaireweg reden richting de COOP. Haar vraag: heeft iemand het kenteken van deze jongen op de scooter gezien, gefilmd of genoteerd? “Ik ben aardig gewond en zeker geschrokken. Mijn motor is waarschijnlijk totaal-loss. Ik heb een WA-verzekering, dus de schade van mijn motor wordt niet vergoed.”

L. rijdt al jarenlang motor en ís in haar geboorteland Engeland opgegroeid ‘op het circuit’. “Als motorrijder ben je altijd al extra alert. Je kijkt zowat met ogen uit je achterhoofd naar het verkeer om je heen. Maar dit kon ik niet voorkomen. Op die plek zijn er vaak hangjongeren. Waarvan één mij nu ten val bracht door zo de weg op te schieten met z’n scooter. Naast eventuele getuigen die een kenteken kunnen geven, wil ik gelijk mensen alert maken op de gevaarlijke situatie daar.”          

Bovendien wil ze iedereen bedanken voor het goede zorg. Van het echtpaar dat haar in hun tuin opving tot hun buurman Mo, de buschauffeur, de man in de witte auto die het zag gebeuren in zijn spiegel en haar een lift gaf naar huis, de ambulancebroeders en de politie.

Melding maken

Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie, telefoon 0900-8844 en zelfs anoniem via via 0800 - 7000.