Wie wint pasveerconcours?

Algemeen
The Lassies, winnaar van de publieksprijs in 2019.
The Lassies, winnaar van de publieksprijs in 2019. (Foto: Ardito fotografie)

ZAANSTAD - Dinsdag 25 mei worden de finalisten van het Jan Pasveerconcours 2021 bekend gemaakt. Het publiek kan haar stem uitbrengen op hun muzikale inzending op YouTube. Tijdens de finale op 29 mei spelen de finalisten nogmaals live en wordt hun deelname door de jury beoordeelt. De finale is via een livestream op YouTube te volgen.

FluXus directeur Otto Berg: “De inzet van online is niet alleen noodzakelijk in verband met de coronamaatregelen. Het biedt ook een breder publiek de mogelijkheid mee te kijken en luisteren naar het talent op het concours. Ik hoop dan ook dat er veel Zaankanters meekijken naar de finale en in de dagen daarvoor al hun stem uitbrengen op hun favoriet. De finalist met de meeste publieksstemmen wint de publieksprijs.” Stemmen kan van 25 tot 29 mei op het YouTube-kanaal FluXusZaanstad door onder de video-inzending een ‘vind ik leuk’ duim aan te klikken.

Livestream concoursfinale

Alle finalisten spelen in de live finale van zaterdagmiddag 29 mei. Deze zal plaatsvinden in de Pasveerzaal en wordt gestreamed op het YouTube-kanaal van FluXus. De jury bestaande uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg. Cultuurwethouder Annette Baerveldt zal de Jan Pasveerprijs uitreiken. Deze bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.

Over het Jan Pasveerconcours

Al tientallen jaren organiseert FluXus jaarlijks een muziekconcours vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Dat wordt twintig jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.

Het concours van 2021 wordt gesponsord door de Gemeente Zaanstad, Bloementuin aan de Zaan, Flentrop Orgelbouw, Heijnis & Schipper Drukkerij, Krijt Moester Groothandel, De Machinekamer, Piano’s Maene, Tot Ziens Optiek en De Verskade.