Theaterschool Thomuz organiseert opnieuw Summerschool

Algemeen
Summerschool 2019 de musical “Kom aan Boord“.
Summerschool 2019 de musical “Kom aan Boord“. (Foto: Menno de Haas)

ZAAN - De eerste week van de zomervakantie, maandag 12 juli t/m vrijdag 16 juli 2021, wordt door Theaterschool Thomuz gevierd met zang, dans en acteren. De drie vakdocenten van Thomuz, Maaike, Linsey en Jeanette, oefenen deze hele week met enthousiaste kinderen aan een superleuke musical om deze aan het einde op te kunnen voeren voor de familie. Dat wordt genieten!

Al jaren is Summerschool bij Thomuz zo’n groot succes, dat ook dit jaar docenten een week lang aan de slag gaan met maximaal 24 kinderen.

"Elk jaar wordt een bijzonder script geschreven, speciaal voor deze groep. Alle kinderen krijgen een tekstrol! Acteren, rolverdieping, tekstbeleving het komt allemaal aan bod." begint Jeanette. "Naast een leuk en humoristisch verhaal is er heerlijke muziek (onmogelijk om daarop stil te zitten) om op te dansen en leren ze met veel plezier de choreografieën. En dan zijn we nog niet klaar, de kinderen helpen ook bij het maken van de kleding, decors en rekwisieten. Zo komen alle facetten, die horen bij het maken van een musical, aan bod. Aan het einde van de Summerschoolweek wordt er een spetterende voorstelling op de planken gebracht. Dat wil ieder kind wel meemaken".

De Thomuz Summerschool heeft ruimte voor 24 enthousiaste kinderen die graag in "the spotlights" staan. Ervaring is niet belangrijk. In deze week doen ze namelijk spelenderwijs een geweldige theaterervaring op.

Wilt uw kind meedoen aan ons Summerschoolavontuur? Meld hem of haar dan zo snel mogelijk aan! Want de eerste kinderen hebben zich al ingeschreven en vol is vol!

De theaterlessen van Summerschool vinden plaats in de basisschool 'De Vuurvogel' in Zaandam. Ze beginnen ‘s morgens om 9.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Op vrijdag aan het einde van de dag is het grote optreden en kunnen de kinderen hun kunsten laten zien. Wanneer het Covid-virus roet in het eten wil gooien zal, net als vorig jaar, naar een oplossing gezocht vonden voor toch een feestelijke afsluiting.

Staat uw kind al te trappelen om mee te doen? Meld hem of haar dan snel aan via www.theaterschool-zaandam.nl/theaterschool/summerschool.