Treinen vanaf Zaanse stations naar Purmerend rijden in avonduren slechts eens per uur

Algemeen
Treinreizigers vanuit Purmerend krijgen met ingang van maandag 7 november te maken met een uiterst schamele dienstregeling in de avonduren.
Treinreizigers vanuit Purmerend krijgen met ingang van maandag 7 november te maken met een uiterst schamele dienstregeling in de avonduren. (Foto: Yinka Jan Sojinu)

ZAANSTAD - Als gevolg van het aanhoudende grote personeelsgebrek bij NS, maakte het bedrijf onlangs bekend vanaf maandag 7 november toch weer flink te moeten snijden in haar dienstregeling. Hierdoor zullen reizigers vanaf vanuit Zaandam (-Kogerveld) naar alle stations van Purmerend respectievelijk Hoorn v.v. vanaf ca. 19.40, met een schamele één (1) uurs frequentie te maken krijgen.

Deze aangepaste frequentie kan hierbij als voorbode dienen van de op 11 december ingaande NS dienstregeling 2023. Deze voorziet (voorlopig) in ongeveer hetzelfde aantal treindiensten in de avonduren. 

Voor zover bekend ziet of benut NS vooralsnog niet de mogelijkheid om de intercity’s vanaf Enkhuizen-Hoorn naar Amsterdam Sloterdijk/-Centraal v.v., extra te laten stoppen op de centrale stations van Purmerend en Zaandam. 

Yinka Jan Sojinu

Afbeelding