Moon in De Grote Weiver

Nieuws

WORMERVEER - De Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer, toont donderdag 5 september om 20.30 uur de film Moon. Entree 2,50 euro.
Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) is bijna aan het einde van zijn drie jarige dienstverband op de maan waar hij opzichter van een mijn-operatie is. Sam werkt alleen met als enig gezelschap de mobiele computer ‘Gerty’ – die met de stem van Kevin Spacey een opmerkelijke gelijkenis met HAL uit 2001: A Space Odyssey vertoont. Zijn enige contact met de aarde bestaat uit een haperende video-verbinding met zijn vrouw Tess en zijn dochter die hij nooit gezien heeft. De eerste haarscheurtjes in de hoop op een goede afloop en snelle terugreis beginnen zich te vertonen als Sam gezondheidsproblemen begint te krijgen.
Moon is de debuutfilm van voormalige reclamemaker Duncan Jones (ook bekend als Zowie Bowie, de zoon van inderdaad). Gemaakt met een budget van een half miljoen pond en geschoten in slechts 33 dagen mag deze Britse film met recht nu al een SF klassieker genoemd worden. Een solide script, gedragen door een ijzersterke acterende hoofdrolspeler werd op indrukwekkende wijze door Jones verfilmd. Het gebruik van ouderwetse miniaturen in plaats van computer effecten maken het allemaal alleen nog maar mooier.